Furtula: Kad bih bacio lični rekord...

"Sa mojim najboljim rezultatom bio bih sigurno među osam u kvalifikacijama, ali takav rezultat ostvaruje se u idealnim uslovima. Ovdje u Riju će i iskusnijim i boljim takmičarima od mene biti teško da prebace 63 metra, a kamo li meni", kaže Furtula
86 pregleda 1 komentar(a)
furtula_1, Foto: REUTERS
furtula_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.08.2016. 07:44h

Na drugim olimpijskim igrama u karijeri danas će nastupiti crnogorski bacač diska Danijel Furtula.

Ako je u Londonu prije četiri godine bio tek velika nada, ovoga puta trebalo bi da pokaže da izrasta u vrhunskog asa.

No, Furtula kaže da je imao problema sa leđima i da nije trenirao kako bi trebalo za najveću svjetsku smotru sportista.

"Ne mogu ništa da obećam, s obzirom na to da nisam bio u mogućnosti da treniram na vrhunskom nivou. Ali, boriću se do kraja, pa kako bude", kaže Furtula.

Sa njegovim ličnim rekordom (64,60), postavljenim prije tri godine u Baru, Furtula bi mogao da se nađa prolazu u finale...

"Sa mojim najboljim rezultatom bio bih sigurno među osam u kvalifikacijama, ali takav rezultat ostvaruje se u idealnim uslovima. Ovdje u Riju će i iskusnijim i boljim takmičarima od mene biti teško da prebace 63 metra, a kamo li meni. U svakom slučaju ja to mogu da bacim, šansa postoji, pa ću probati da tu šansu iskoristim", kazao je Furtula koji u Londonu nije prošao kvalifikacije, jer je bio 20. u svojoj grupi (bacio 57,48).

Furtula je nedavno u Amsterdamu disk bacio 63,15 m.

Kvalifikacije u bacanju diska u kvalifikacionoj grupi B, u kojoj nastupa Furtula, počinju u 15.55 časova po našem vremenu.

Naša maratonka Slađana Perunović u maratonu nastupa 14. avgusta, od 14.30 časova po našem vremenu.

Bonus video: