Hrvati oduvali Dansku, Vujina Slovenija već u četvrtfinalu

0 komentar(a)
Domagoj Duvnjak, Foto: Reuters
Domagoj Duvnjak, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2016. 02:36h

Savršen dan za hrvatski sport u Rio de Žaneiru.

Nakon što su braća Martin i Valent Sinković osvojili zlato u veslanju, košarkaši su savladali Brazil, a sve su zaokružili rukometaši velikom pobjedom nad Danskom (27:24).

Tim Željka Babića, koji se obrukao u 1. kolu protiv Katara (23:30), a potom jedva dobio Argentinu (27:26), od početka je dominirao i zasluženo trijumfovao.

Blistao je lider tima i heroj pobjede nad Argentinom, Domagoj Duvnjak, koji je dao osam golova (nijedan iz sedmeraca), imao četiri asistencije, dvije ukradene lopte i blokiran šut.

Kod Danaca su na nivou bili samo Lase Svan sa devet i Mikel Hansen sa osam pogodaka.

Rukometaši Slovenije savladali su Švedsku 29:24, u utakmici trećeg kola B grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

Slovenija, koju sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Veselin Vujović, upisala je treći trijumf i dva kola prije kraja takmičenja po grupama obezbijedila plasman u četvrtfinale.

Do pobjede vodili su je Blaž Janc i Simon Razgor sa po pet, dok je gol manje postigao Uroš Zorman.

U švedskoj selekciji najbolji je bio Džeri Tolbring sa šest, dok su po golmanje upisali Lukas Nilson i Johan Jakobson.

Slovenija će u četvrtom kolu, u subotu 14 sati i 30 minuta, igrati sa Njemačkom.

U prvom meču grupe A, Katar je iščupao remi protiv Tunisa (25:25).

Afrikanci su vodili 25:21, ali je tim prepun internacionalaca golovima Abdulrazaka Murada, Rafaela Kapotea, te Žarka Markovića i Kamalaldina Malaša u posljednjem minutu, stigao do boda.

Kubanac Kapote je bio najefikasniji igrač meča, jer je 12 puta tresao mrežu Tunisa, dok je Cetinjanin Marković pogodio pet od osam šuteva. Baranin Goran Stojanović je odbranio dva od tri udarca upućena ka njemu.

Kod Tunišana je najbolji bio Usama Buganmi sa osam golova.

Treću pobjedu je upisala i Francuska, koja je u 3. kolu grupe A pobijedila Argentinu 31:24 (17:12) i osigurala prolaz u četvrtfinale.

Poljska je u prvom meču 3. kola u grupi B lako porazila Egipat (33:25), uz šest golova Mihala Dašeka, pet Mateuša Jahlevskog...

Bonus video: