Odbojkaši otputovali u Brzeće na visinske pripreme

0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 11.08.2016. 15:00h

Nakon tri dana rada i testiranja u Podgorici, muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je jutros u Brzeće, gdje će nastaviti sa pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija će u Brzeću boraviti do 23.avgusta i nakon večernjeg treninga se vraća za Podgoricu, odakle sjutradan putuje za Izmir, na prijateljske utakmice sa selekcijom Turske.

Za Brzeće su otputovali sledeći igrači tehničari Simo Dabović, Rajko Strugar i Nikola Radonić, primači Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk i Marko Vukašinović, srednji blokeri Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, Blažo Milić i Bojan Radović, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Luka Babić, te libero Nikola Lakčević.

Marko Bojić će se ekipi priključiti nakon potpisivanja ugovora u Juženoj Koreji, dok je libero Ljubomir Popović, kako se navodi u saopštenju OSCG, obavijestio selektora Slobodana Boškana "da zbog porodičnih obaveza neće moći da bude prisutan za ovu akciju reprezentacije".

Naše odbojkaše u kvalifikacijama za EP očekuju dueli sa Njemačkom, Španijom i Švajcarskom, na dva turnira - u Podgorici (16 - 18. septembar) i Las Palmasu, Španija (23 - 25. septembar).

Prvoplasirana ekipa iz grupe izboriće direktan plasman na EP, dok će drugoplasirana reprezentacija igrati baraž (1- 9. oktobar), sa drugoplasiranom reprezentacijom iz grupe gdje su Belgija, Grčka, Ukrajina i Moldavija.

Bonus video: