Nikšić: Sedamnaestogodišnjak u dvije noći ukrao tri "Golfa" 2

D.T. je osumnjičen i da je u noći između 31.jula i 1.avgusta u Ulici „Druge Dalmatinske“ primjetio otključano i parkirano vozilo marke „Opel“ u vlasništvu M.M. i iz istog otuđio ključ za startovanje vozila, ručna kliješta i akumulator, dok je iste noći u Ulici „Vuka Karadžića“ provalio u automobil marke „Opel Tigra“, vlasništvo M.A. i pokušao da vozilo upali uz pomoć ručno pravljenog ključa i prethodno ukradenog akumulatora
0 komentar(a)
krađa kola, Foto: Shutterstock
krađa kola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.08.2016. 12:24h

Maloljetni D.T. (17) iz Nikšića uhašen je zbog sumnje da je izvršio tri teške krađe, jednu sitnu i tešku krađu u pokušaju. Osnovni državni tužioc za maloljetnike Vesna Krivokapić je naložila da se maloljetni D.T. liši slobode i zadrži u službene prostorije CB Nikšić, do njegovog privođenja sudiji za maloljetnike. D.T. je 10.avgusta priveden kod sudije Vesne Kovačević koja mu je odredila pritvor u trajanju najduže 30 dana i on je nakon toga sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

D.T. je i u junu lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio više teških krađa. Nakon jednomjesečnog pritvora i izlaska na slobodu on je počinio nove krađe.

Maloljetnik je osumnjičen da je u noći između 6 i 7.avgusta u Uici „Jola Piletića“ provalio u „Golf 2“, vlasništvo I. R. iz Nikšića, i nakon što je izvršio premetačinu u vozilu, pomoću ručno pravljenog ključa isto stavio u pogon i odvezao u nepoznatom pravcu. To isto je uradio i noć kasnije u Ulici „Dragice Pravice“ sa „Golfom 2“, vlasništvo D.R, kao i u Ulici „Stojana Kovačevića“ sa „Golfom 2“ vlasnika S.Z.

D.T. je osumnjičen i da je u noći između 31.jula i 1.avgusta u Ulici „Druge Dalmatinske“ primjetio otključano i parkirano vozilo marke „Opel“ u vlasništvu M.M. i iz istog otuđio ključ za startovanje vozila, ručna kliješta i akumulator, dok je iste noći u Ulici „Vuka Karadžića“ provalio u automobil marke „Opel Tigra“, vlasništvo M.A. i pokušao da vozilo upali uz pomoć ručno pravljenog ključa i prethodno ukradenog akumulatora. Kako mu to nije pošlo za rukom akumulator je prodao na otpad sekundarnih sirovina.

Inspektori su sa maloljetnikom, uz prisustvo njegovog oca, obavili razgovor, a on je priznao djela koja mu se stavljaju na teret. Pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti pronašli su otuđena vozila i ista vratili vlasnicima.

Bonus video: