Proteklog vikenda održan "Tivat open 2016"

0 komentar(a)
Streličarstvo Tivat open, Foto: Privatna arhiva
Streličarstvo Tivat open, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.08.2016. 12:06h

Proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Crne Gore u streličarstvu pod nazivom Tivat open 2016 na kojem su pored domaćih streličara učestvovali i takmičari iz Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju je učestvovalo oko 40 takmičara, a titulu najboljeg u disciplini olimpijski luk osvojio je višestruki državni prvak Milan Borović iz Tivta, ispred Nikole Vukčevića (Kotor) i Nebojše Glumca (Savina).

Najbolja seniorka bila je Nikolina Vesković (Savina), dok je prvo mjesto u konkurenciji mlađih pionira pripalo Nemanji Boljeviću (Podgorica). Najbolji stariji pionir je Marko Sendaković.

U konkurenciji složeni luk (compaund) prvo mjesto pripalo je Dženanu Bakamoviću (Mostar), drugi je bio Ivica Tomašević (Podgorica), dok je treći bio njegov klupski kolega Radovan Popović.

U kategorija goli luk (bare bow) prvi je bio Damjan Rajković (Podgorica ), drugi Anđelko Milošević (Savina), a treći Ante Beader (Mostar).

Kategorija tradicionalni (instiktivni) luk - najbolji je bio Nikola Gardašević (Podgorica), drugi Zoran Radević (Tivat).

Takmičenje je prošlo u najboljem redu, a za to se pobrinuo Italijan Mimo Polumbo, priznati italijanski sudija.

Bonus video: