HANSEN SE DJELIMIČNO SLOŽIO

Rukometni trener: Poslije pola godine treninga, LeBron bi bio najbolji rukometaš na svijetu

"Teško je pričati bilo sta hipotetički. Ja se recimo divim LeBronu kao valiki fan košarke. Način na koji se on ponaša na terenu i njegova vizija same igre je više nego impresivna. To bi bila dobra baza za dalji rukometni razvitak. Fizički on je zaista nevjerovatan, tako da mislim da bi imao šanse" , izjavio je bek PSŽ-a
1 komentar(a)
LeBron Džejms, Foto: Twitter
LeBron Džejms, Foto: Twitter
Ažurirano: 11.08.2016. 16:14h

Jedno od pitanja koji se mnogi pitaju kako u svijetu tako i u SAD, zašto se rukomet kao sport nikad nije "primio" u Americi.

Dinamična igra, prodori, akcije, kontakt sport, jednostavno ima sve one karakteristike koje publika u SAD cijeni.

Ovo pitanje je ipak pokrenuto na ovim Olimpijskim igrama gdje su ga brojni mediji javno postavili.

"Rukomet je sport koji zahtjeva sportiste fizičkih predispozicija NFL igrača, skočnost NBA zvijezda, ubacivanje lopte u mrežu poput bacača iz MLB lige. Kako to da nismo dobri u ovome?" prenosi Sports Illustrated.

Američka reprezentacija je kilometrima daleko od ozbiljnijeg nastupa na nekom velikom takmičenju.

Međutim američki trener Havier Garsija Kuesta, ima zanimljivu viziju.

On je u intervjuu za Vašington post izjavio da bi pojedini američki sportisti mogli da budu jako uspješni u rukometu.

"Uzmite na primjer LeBrona Džejsa. Sad da počne da trenira, za samo pola godine bio bi jedan od najboljih na svijetu. Ovo je samo hipotetički, naravno, ali ako pogledate njegovu konstituciju, prodornost, snagu, shvatite da ne pričam u prazno", izjavio je Garsija.

Ovakvu viziju podržava i jedan od najboljih rukometaša na svijetu, danski reprezentativac, Mikel Hansen.

"Teško je pričati bilo sta hipotetički. Ja se recimo divim LeBronu kao valiki fan košarke. Način na koji se on ponaša na terenu i njegova vizija same igre je više nego impresivna. To bi bila dobra baza za dalji rukometni razvitak. Fizički on je zaista nevjerovatan, tako da mislim da bi imao šanse" , izjavio je bek PSŽ-a.

"Uvjek smo pričali da bi reprezentacija SAD-a bila sjajna u rukometu", dodaje reprezentativni saigač Hansena, Morten Olsen, "Imaju i dobre i snažne sportiste. Ne mogu ni da zamislim koliko bi bilo teško igrati protiv LeBrona da je rukometaš".

Da bi se neki sport u SAD razvio, treba prvo da ima finansijsku isplativost, da ima određenu gledanost na nacionalnim televizijama, da ima bazu publike koja bi dolazila...

Ukoliko nađu formulu, ko zna možda tim SAD-a budemo gledali na OI u Tokiju 2020. godine.