Zlatko Glamočak o crnogorskim ličnostima

atko Glamočak predstavlja se ovog ljeta jedinstvenim, ekskluzivnim skulpturama znamenitih crnogorskih ličnosti, izrađenih u prirodnoj veličini: Bodina, popa Dukljanina, don Krsta Ivanovića..., a cio događaj prati i izložba njegovih crteža i reljefa“, ističe Smailagić
165 pregleda 1 komentar(a)
Zlatko Glamočak, Foto: Vijesti
Zlatko Glamočak, Foto: Vijesti
Ažurirano: 11.08.2016. 11:07h

Ekskluzivna izložba Likovnog programa jubilarnog Grad teatra, ujedno i posljednja, svečano će biti otvorena večeras u 21 sat u crkvi Santa Marija, djelima jednog od najznačajnijih crnogorskih i evropskih vajara Zlatka Glamočaka.

Kako je najavio Merin Smailagić, selektor ovog programa, izložba nosi naslov “Veritatis Splendor”, a festivalska publika imaće priliku da vidi radove umjetnika koji je prepoznat po specifičnom vajarskom izrazu, i koji se nalazi u istom poetičkom krugu sa velikanima, kao što su Dado Đurić, Ljuba Popović, Uroš Tošković.

“Zlatko Glamočak predstavlja se ovog ljeta jedinstvenim, ekskluzivnim skulpturama znamenitih crnogorskih ličnosti, izrađenih u prirodnoj veličini: Bodina, popa Dukljanina, don Krsta Ivanovića..., a cio događaj prati i izložba njegovih crteža i reljefa“, ističe Smailagić.

Izložbu vajara koji, kako je zapisao slikar Vladimir Veličković, “šokira svojim talentom, čiji je dar prava rijetkost, i čije skulpture imaju neočekivanu snagu i ekspresiju“, otvoriće večeras glumac Slobodan Marunović. On će govoriti dio “Kratkog pregleda raspadanja“ Emila Siorana.

Izložba će biti otvorena od 21. avgusta.

Bonus video: