Detalji drame kod Budve: "Rat" zbog jagnjadi i 200 eura duga

Inspektori su saznali da je Mašolaj navodno danima izbjegavao Boškovića zbog duga, zbog čega se ovaj u utorak veče uputio ka Palestini
91 pregleda 44 komentar(a)
Policija, Foto: Filip Roganović
Policija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.08.2016. 09:58h

Istražni sudija Kotorskog osnovnog suda Špiro Pavićević, je saslušao Boškovića i Mašalaja, u prisustvu branioca, te je nakon toga, kako je potvrdio "Vijestima" odredio pritvor do 30 dana.

Oni su upućeni u Spuški zatvor.

Budvanska policija je uhapsila Artona Mašolaja (34) i Kotoranina Petra Boškovića (21), zbog sumnje da su akteri oružanog sukoba koji se desio nedaleko od romskog naselja Palestina u zaleđu Jaza.

Jaka detonacija oko 21 čas uznemirila je cijelo naselje, a policijski inspektori poslati su u taj kraj.

“Vijestima” je rečeno da su policajcima neki od očevidaca ispričali da su čuli pucnje, detonaciju, pa škripu autobilskih guma...

Policajci su blokirali put i ubrzo uhapsili osumnjičene.

Kod Mašolaja je pronađen pištolj, a Kotoraninov automobil bio je izrešetan.

Novinaru je nezvanično rečeno da je do oružanog sukoba došlo zbog duga od 200 eura, koliko su koštala dva jagnjeta koja je Bošković prodao Mašolaju.

Inspektori su saznali da je Mašolaj navodno danima izbjegavao Boškovića zbog duga, zbog čega se ovaj u utorak veče uputio ka Palestini.

“Nedaleko od naselja susreo se sa Mašolajem, kojem je počeo da prijeti da će mu baciti bombu koju je držao u ruci, ukoliko mu odmah ne vrati novac. Mašolaj je otišao do kuće uzeo 200 eura, ali sa sobom ponio i pištolj. Iako mu je vratio dug, Kotoranin je navodno nastavio sa prijetnjama, pa je Mašolaj potegao pištolj i zapucao. Bošković uspijeva da uskoči u automobil, dok je Mašolaj nastavio da puca u njegovom pravcu, izrešetavši vozilo. Dok je bježao Bošković je aktivirao bombu, koju je bacio kroz prozor. Na sreću, niko nije povrijeđen”, kazao je “Vijestima” sagovornik iz policije.

Mašolaj i Bošković juče su uz krivičnu prijavu privedeni zamjeniku osnovnog državnog tužioca Žarku Pajkoviću.

Pajković im je odredio zadržavanje od 72 sata, stavljajući Boškoviću na teret krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i samovlašće, a Mašolaju nedozvoljeno držanje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Branilac Mašolaja uložio je žalbu na odluku tužioca o 72-časovnom zadržavanju, koju je juče kao neosnovanu odbio sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević.

Oni će najvjerovatnije danas biti privedeni sudiji za istrgu.

Bonus video: