Srbi izgubili dobijen meč, Drim tim pobijedio Australiju

53 pregleda 0 komentar(a)
Srbija - Francuska, Foto: Reuters
Srbija - Francuska, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2016. 00:03h

Košarkaši Srbije su imali u rukama pobjedu koja bi ih odvela u četvrtfinale, ali su u finišu potpuno stali i dozvolili Francuskoj da slavi sa 76:75.

Stefan Marković je tri minuta i 25 sekundi prije kraja pogodio oba bacanja za 75:70, ali „orlovi” više nijednom nisu probacili loptu kroz obruč.

„Galskim pjetlovima” je trijumf donio Toni Parker, koji je preko ruke Markovića pogodio iz ćoška 31 sekundu prije kraja.

U samoj završnici su igrači oba tima bili potpuno smušeni - prvo je Bogdan Bogdanović izgubio loptu, potom je Nikola Batum bez ikakve potrebe htio da zakuca iz alej-upa, da bi na kraju Bogdanović propustio priliku da donese pobjedu sa 10-ak metara.

Nando de Kolo je predvodio Francuze sa 22 poena, šest više od Miroslava Raduljice, koji je bio najefikasniji kod Srba. Timu Aleksandra Đorđevića možda ovaj poraz bude i dobar, jer će najvjerovatnije biti 4. u grupi A i time izbjeći eventualni duel sa SAD u polufinalu.

Ali, prvo mora da dobije Kinu u noći između nedjelje i ponedjeljka, a potom i da u četvrtfinalu sruši pobjednika grupe B...

Sjedinjene Američke Države pobijedila su Australiju 98:88 i upisale treći trijumf za maksimalan učinak u prva tri kola.

Australija je doživjela prvi poraz, nakon trijumfa protiv Francuske i Srbije.

Drim tim je do pobjede predvodio Karmelo Entoni sa 31, dok je Kajri Irving ubacio 19 poena.

U selekciji Australije najbolji je bio Peti Mils sa 30 poena.

Istakao se i Endrju Bogut sa 15 koševa.

Bonus video: