VATERPOLISTI IZGUBILI OD ITALIJE

Igrač više - noćna mora, sa SAD za četvrtfinale

Crnogorski vaterpolisti su odigrali napadački znatno i ispod prosjeka, pet golova su samo dali Italiji, što je premalo za pozitivan rezultat
118 pregleda 7 komentar(a)
Filip Klikovac, Foto: Reuters
Filip Klikovac, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.08.2016. 19:43h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Još jedan dobar meč u odbrani, bolji nego protiv Hrvatske, još jedno slabo izdanje u napadu, slabije nego u prvom meču i - drugi poraz.

Crnogorski vaterpolisti su odigrali napadački znatno i ispod prosjeka, pet golova su samo dali Italiji, što je premalo za pozitivan rezultat.

Kao i protiv Hrvatske, i sada su u finišu imali napad sa igračem više, slabo ga završili, jer je šut Darka Brguljana izblokiran.

Na semaforu je ostalo 6:5 za Italijane...

"Napad nam nije funkcionisao, a defanzivno smo dobro odradili utakmicu. Italijani su veoma agresivni, još kada je Tempesti raspoložen teško je doći do gola. Ipak smo morali bolje", rekao je Predrag Jokić.

Crna Gora je od starta jurila rezultat, Italija povela 2:0, nakon što naši igrači nisu iskoristili dva napada sa igračem više u bazenu.

A, protiv agresivnog, odbrambeno organizovanog i "namazanog" tima nije lako stizati zaostatak.

"Nismo bili blizu pobjede", realan je selektor Vlado Gojković.

"Bilo je nekih sumnjivih odluka u finišu, ali to smo i očekivali. Slično je bilo protiv Italije na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Tada smo reagovali, jer smo imali dobru realizaciju igrača više", istakao je Gojković.

Na poluvremenu je bilo 3:2 za Italiju, a u trećoj čevrtini "ajkule" nisu postigle nijedan gol, primile su jedan...

Pobjeda je već tada bila gotovo nedostižna, dva puta je Crna Gora stizala na minus jedan, oba puta Italijani reagovali, a u posljednjih minut i po, nakon što je Draško Brguljan sjajnom reakcijom pred golom Tempestija smanjio na 6:5, zaključali prilaze golu i sačuvali pobjedu.

"Ne ide napad, to je suština. Moramo to da dovedemo u red, ako hoćemo u četvrtfinale. Moglo je da bude drugačije, a sada je najvažnije da zadržimo optimizam i vjerujemo da možemo da pobijedimo u narednom meču", rekao je Brguljan.

A za četvrtfinale, Crna Gora će morati dobro da se pomuči, do kraja grupe ima da odigra još dvije utakmice.

Meč loptu ima u petak protiv SAD, pobjeda nad timom sa kojim su proveli desetak dana na pripremama u Hjustonu i Riju odveo bi je među osam najboljih.

Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, ali "ajkule" moraju da pronađu model u napadu, pogotovo kada imaju igrača više...

"Imamo stručni štab koji može da nas dobro pripremi, imamo dovoljno iskustva da ne paničimo i kvaliteta da pobijedimo Amerikance", rekao je Saša Mišić.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Preporučujemo za Vas