Miloš Ćulafić do februara u iranskom Šardariju

0 komentar(a)
Miloš Ćulafić, Foto: Fivb.org
Miloš Ćulafić, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 10.08.2016. 08:44h

Nakon ostanka Vojina Ćaćića u toj zemlji (potpisao za šampiona Sarmajeh banku), Miloš Ćulafić je uvećao crnogorsku odbojkašku koloniju u Iranu - korektor naše reprezentacije je parafirao ugovor na sezonu sa novim prvoligašem, Šardarijem iz Sarija (nekada, istina na kratko, glavnog grada Irana).

"Iran je odbojkaška sila, najbolja azijska reprezentacija, čiji svi najbolji pojedinci igraju u zemlji. Liga je veoma jaka, a ponudu sam prihvatio jer sam i finansijski bio zadovoljan", rekao je za „Vijesti“ Ćulafić.

Iako novi prvoligaš, Šardari se neće boriti samo za siguran opstanak.

"Odlučili su da probaju da naprave što bolji rezultat već u prvoj sezoni, da se zadrže što duže u ligi, da napadaju plej-of. Nadam se da ćemo imati dobru ekipu i da ćemo ostvariti ciljeve", dodao Ćulafić.

Kako kaže, realna mogućnost da iduće sezone zaigra sa jednim saigračem iz reprezentacije, takođe, je uticala da se odluči za odlazak u taj iranski klub.

"Takođe, sezona traje relativno kratko, do februara, što ostavlja mogućnost da u drugom dijelu sezone nađem neki drugi klub", zaključio je Ćulafić, i dodao da će se novom klubu pridružiti u drugoj polovini septembra, kada završi obaveze u reprezentaciji, u drugoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Najbolji poenter ligaškog dijela Lige šampiona u sezoni 2011/2012 (u dresu Poatjea) je karijeru počeo u ekipi Luke Bar, odakle je 2005. godine stigao u Budućnost i osvojio prve trofeje (u bivšoj državnoj zajednici Srbija i Crna Gora, a onda i u nezavisnoj državi) i debitovao u Ligi šampiona.

Nakon toga, 2008. godine prešao je u Budvansku rivijeru, za koju je igrao do ljeta 2010. godine, kada je MVP Evropske lige 2014. godine, počeo inostranu karijeru.

Igrao je u Francuskoj (Poatje, Tuluz, Arago de Set), Argentini (Bolivar), Južnoj Koreji (Kepko u dva navrata), Rusiji (Tjumenj), Kataru (Al Rajan), Ukrajini (Lokomotiva) i Turskoj (Sahinbej Beledije).

Bonus video: