Kaća Bulatović: Ako počnemo da plačemo, bolje da se odmah vratimo

"Ako počnemo da plačemo, bolje da se odmah spakujemo i vratimo se kući. Zato, nećemo plakati, jer bi bila velika šteta da bez borbe do kraja odustane", rekla je Katarina Bulatović
30 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Reuters
Katarina Bulatović, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.08.2016. 09:54h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Nakon Španije je alarm upaljen, poslije Angole se usijao - nikada rukometašice Crne Gore nisu bile u težoj situaciji na velikom takmičenju, nego u Riju, gdje su doputovale kao olimpijske vicešampionke.

Afrička selekcija, pa neka je i najbolja ubjedljivo, i godinama, ne bi ni u jednoj situaciji, ni bilo kakvim spletom okolnosti, trebalo da bude bolje od jedne od najprestižnijih evropskih reprezentacija u rukometu.

Poraz od tima, koji je, na papiru i po reputaciji, najslabiji u grupi, jedan je od najbolnijih, a mogao bi da bude i najskuplji, jer sada je za četvrtfinale potrebno malo čudo.

Kako sada stvari stoje, samo maksimalnim učinkom u posljednja tri kola, Crna Gora može do četvrtfinala.

"Ako počnemo da plačemo, bolje da se odmah spakujemo i vratimo se kući. Zato, nećemo plakati, jer bi bila velika šteta da bez borbe do kraja odustanemo od ovih Igara", kazala je Katarina Bulatović, najefikasnija i najraspoloženija u duelu sa Angolom.

Nije sve izgubljeno, crnogorska selekcija ima kvalitet da se ravnopravno bori sa svima, ali u ovakvom stanju teško da može nešto više protiv „dežurnih“ olimpijskih prvakinja Norvežanki, te Brazilki, koje su, nošene vatrenom publikom, letjele po terenu u prva dva kola.

Da bi, međutim, utakmice sa dvije super-sile uopšte postale odlučujuće za prolaz, potrebno je preskočiti Rumunke (srijeda, 16 i 30), koje su, takođe, u nokdaunu, i imaju dva poraza na startu.

"Mogu da garantujem samo jedno - da ćemo protiv Rumunije dati sve što imamo, za svoju zemlju, za sebe i za djevojku do sebe", rekla je golmanka Marina Rajčić, koja je blistala na golu, u duelu sa Angolom.

Možda energija i želja neće biti sporni, ali je sporno može li tim, koji je u duelu sa afričkom selekcijom, samo u drugom poluvremenu, promašio bar 10 zicera, koji je na trkačkom planu bio inferioran i u odnosu na Španiju i na Angolu, i koji nije navikao da bude u situaciji da u treći meč grupne faze ulaze bez prava na grešku...

"Imamo karakter i snagu da izađemo iz ove situacije", kaže Jovanka Radičević.

Teorijski sve to lijepo zvuči, malčice je, ipak, drukčije u praksi...

Adžić: Još smo u igri, još vjerujemo

Dragan Adžić je sada na velikom ispitu. Ne taktičkom, već mnogo težem - kako od ekipe koja je ušla u negativan ritam, za kratko vrijeme „stvoriti“ tim koji može da pobjeđuje...

"Mečeve, kao što je naredni protiv Rumunije, dobija ekipa, koja se bolje izbori sa pritiskom. I one su, kao i mi, u velikom problemu. Biće teška utakmica, posebno na psihološkom planu", kazao je Adžić.

Kao trener sa iskustvom, a mirnog i staloženog karaktera i u lijepim i u teškim trenucima, od Adžića se ne mogu čuti teške riječi, već samo pozitivne misli...

"Izgledali smo bolje nego protiv Španije, što je makar jedna dobra stvar. Još smo u Riju, još imamo šansi i ako nastavimo da rastemo, možemo i da se izvučemo. Moramo, i vjerujemo, da smo spremni na to", kazao je Adžić.

Rumunija je, poput Crne Gore, iznenađujuće poražena od Angole, a očekivano od Brazila. I njima je meč treće runde odlučujući...

"Njih najbolje poznajemo od svih. Kristina Neagu jeste lider i najopasnija igračica, ali bila bi greška posvetiti se samo njoj. Odbrana će morati da bude drugačija, jer igramo protiv evropske ekipe, a za pobjedu nad Rumunijom biće nam potrebna veća koncentracija u realizaciji i pravo raspoloženje cijele bekovske linije, što je izostalo u duelu sa Angolom", zaključio je Adžić.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: