Još jedan derbi u kojem nema tajni

Crna Gora i Italija igrali su dva meča, nedavno, na turniru u Srbiji, i oba puta slavili su "azuri", ili "setebelo", kako ih zovu u domovini.
55 pregleda 3 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Reuters
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.08.2016. 10:15h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Nijedan poraz, posebno na velikom takmičenju za ekipu koja ima visoke ambicije, nije prijatan. Još kada se izgubi u posljednjim trenucima...

Takav poraz doživjeli su crnogorski vaterpolisti od Hrvatske u drugom kolu grupe B.

Imali su remi u džepu, a pobjedu u najavi, na kraju su greškom u postavci odbrane ostali i bez boda.

"Žao nam je što je ovako isplo na kraju, jer smo mogli i da pobijedimo i mnogo mirnije dočekamo nastavak takmičenja. Ali, znali smo šta nas čeka u ovoj grupi, znali smo da će svaki meč biti ovakav", kaže Toni Petrović.

Naredni "ovakav" meč je u srijedu u 18 sati po našem vremenu - protiv još jednog vaterpolo giganta, Italije.

Sa italijanskom selekcijom, crnogorski vaterpolisti dijele isti prostor u olimpijskom selu, smješteni su u istoj zgradi... Nisu se, naravno, upoznali u Riju. Svake godine odigraju bar dvije utakmice, na velikom takmičenju ili prijateljske, među njima ima saigrača i u klubovima, "pola" našeg tima govori italijanski jezik, skoro kao crnogorski..

Crna Gora i Italija igrali su dva meča, nedavno, na turniru u Srbiji, i oba puta slavili su "azuri", ili "setebelo", kako ih zovu u domovini.

"Počeli smo seriju derbija, za koju smo se spremali. Igrali smo sa Italijom mnogo puta važne mečeve, igrali smo i nedavno prijateljske utakmice. Poznajemo se mnogo dobro, očekujem sličan meč kao sa Hrvatskom", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Poraz od Hrvatske ne bi trebalo da uzdrma ekipu, jer se, kako kažu, nije dogodilo ništa senzacionalno...

"Igrali smo na turniru u Srbiji, oba puta izgubili, ali vodili smo do kraja. Tu smo po snazi, još jedan derbi bez tajni i još jedan derbi bez tajni i sa mnogo neizvjesnosti", istakao je Aleksandar Ivović.

"Idemo dalje, nema panike, čeka nas novo iskušenje. Pokazali smo da možemo da odigramo na visokom nivou, a siguran sam da možemo da budemo pravi i protiv Italije", rekao je Vjekoslav Pasković.

Posljednji zvanični meč Crna Gora i Italija odigrale su na Evropskom prvenstvu, januara ove godine u Beogradu. „Ajkule“ su u četvrtfinalu slavile 10:7.

Ščepanović: Samo ako budemo slabe pameti poljuljaće nas poraz od Hrvatske

Miloš Šćepanović bio je na visini zadatka u duelu sa Hrvatskom, branio sjajno, pokazao da je u formi...

"Odigrali smo mušku utakmicu i samo rezultatom ne možemo da budemo zadovoljni. Šta se dogodilo u posljednjem napadu Hrvatske ne mogu da objasnim, Sve je bilo na brzinu, sitna konfuzija, pogrešno preuzimanje i - poraz", kaže Šćepanović.

Poruka pred nastavak takmičenja glasi...

"Samo ako budemo neskromni i slabe pameti poljuljaće nas ovaj poraz. Odigrali smo veliki meč, i mi i Hrvati, njima se na kraju posrećilo, a mi moramo da ostanemo mirni i strpljivi", rekao je Šćepanović.

Italija?

"Derbi, teško je nešto novo reći. Cijeli vaterpolo turnir je izjednačen, mečevi su na jednu loptu u obje grupe, bukvalno će presuditi nijanse i u tom meču i u borbi za četvrtfinale", kazao je golman naše reprezentacije.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: