Nisam prijetio DPS kolumnisti

Uprava policije objavila je saopštenje da je protiv Lukovića podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je 5. avgusta radio novinaru uputio “ozbiljne prijetnje”, zbog čega je osumnjičen da je počinio krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti
12 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Luka Zeković
Siniša Luković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.08.2016. 18:21h

Novinar “Vijesti” Siniša Luković negirao je da je prijetio Obradu Pavloviću i nazvao netačnim policijske informacije prema kojima je navodna žrtva u tom slučaju - kolumnista Radio Skale.

Uprava policije objavila je saopštenje da je protiv Lukovića podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je 5. avgusta radio novinaru uputio “ozbiljne prijetnje”, zbog čega je osumnjičen da je počinio krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti.

“Nakon davanja izjave kod osnovnog državnog tužioca u Kotoru na okolnosti prijave koju je protiv mene neosnovano podnio Obrad Pavlović, nisam zadržan u pritvoru kako bi se to moglo naslutiti iz saopštenja Uprave policije, već potpuno normalno na slobodi radim svoj posao. Pavlović inače, nije nikakav novinar Radio Skala kakvim se predstavio, već je zaposlen u Gradskoj biblioteci Kotora. Taj član i aktivista Opštinskog odbora DPS Kotora povremeno piše kolumne za privatni medij blizak toj partiji, a koji na najprizemniji način, blati i vrijeđa sve neistomišljenike vladajuće stranke. U tome je Pavlović samo poslušnik vlasnika Skala radija Slavka Mandića kojem sam ja zbog mog pisanja o njegovim (ne)djelima, jedna od omiljenih meta. Budući da znam što sam uradio, a fizičkim nasiljem mnogo od mene starijem i slabijem Pavloviću prijetio nijesam, to u najboljem maniru osumnjičenih od čelnika vlasti, poručujem da ‘puste instuticije sistema da rade svoj posao’ i ‘poštuje prezumpcija nevinosti’ i u ovom slučaju”, saopštio je Siniša Luković.

I u saopštenju policije piše da je Luković negirao da je na ljetnjoj pozornici u Tivtu prijetio Kotoraninu. Navodi se da je policajcima rekao da je sa Pavlovićem imao verbalni sukob, jer na portalu „Skala objavljuje netačne i uvredljive tekstove i kolume“, u namjeri da ga diskredituje.

I EU i SAD znaju kako rade ti „novinari“

Luković je rekao da se zbog brojnih dosadašnjih najvulgarnijih napada i vrijeđanja od strane Skala radija, u više navrata obraćao Medijskom savjetu za samoregulaciju čiji je taj medij član kao i Agenciji za elektronske medije:

„Ukazujući na jasno kršenje više odredbi Zakona o medijima i Zakona o elektronskim medijima, a da ne govorim o Kodeksu novinara Crne Gore. Te instuticije su međutim, gotovo uvijek odbijale moje prigovore i žalbe pozivajući se na 'nesavršen administrativni mehanizam za nadzor nad elektronskim publikacijama' i navodnu slobodu govora koju baštini i Skala radio. Čisto da imaju u vidu kako rade pojedini nazovi mediji u Crnoj Gori, ali i instuticije koje bi takvo divljanje trebale spriječiti, upoznao sam sa tim slučajevima i Delegaciju EU u Crnoj Gori, kao i Ambasadu SAD“, rekao je Luković.

Bonus video: