Popović: Očigledno da je teško biti potpuno zaštićen u Riju

Popović je kazao da je o incidentu obavijestio predstavnike Međunarodnog olimpijskog komiteta
66 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.08.2016. 16:21h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Službenik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Nikola Đurović, predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini Miljan Mugoša i predstavnici crnogorske dijaspore, Božidar Šaranović i Nikolas Vukasović napadnuti su sinoć u blizini aerodroma u Rio de Žaneiru.

Dok su se vraćali sa aerodroma, njihovo službeno vozilo, sa vidljivim logom i oznakama Rio 2016, udario je automobil u kome su bili naoružani razbojnici.

Banditi su zatim, pod prijetnjom oružjem, oteli lične stvari i službeni automobil MOK-a, ali, srećom, niko nije povrijeđen.

„Najvažnije je da nije bilo težih posljedica i povreda. Doživjeli su težak stres, nadam se da će se i od toga brzo oporaviti. Ovo je naravučenije za sve naše ljude u Riju, da se nikako ne kreću van bezbjednosno zaštićenih zona - a to su olimpijsko selo, borlilšta i olimpijski park. Sve ostalo mjesta su vrlo raiskantna“, ističe Andrija Popović, šef vrnogorske olimpijske misije.

Neposredno nakon incidenta, na lice mjesta stigla je brazilska policija, koja je Đurovića, Mugošu, Šaranovića i Vukasovića sprovela do hotela u kome su smješteni predstavnici olimpijskih komiteta i zvaničnici MOK-a.

„Sada saznajemo da ovo nije izolovani incident, već da se nešto slično događalo i ostalim delegacijama, tako da bezbjednost očigledno nije na visokom nivou. Očigledno da je teško biti apsolutno zaštićen u ovako velikom gradu, koji je ugrožen socijalno-ekonomskim poteškoćama. Strah me da ćemo imati još prolema“, kazao je Popović.

Najavljeno je da će ambasada Crne Gore u Argentini, koja je zadužena za konzularne poslove u Brazilu, uputiće protestnu notu Ministarstvu vanjskih poslova Brazila.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: