Srbija izbjegla poraz, remizirala i Mađarska, pobjede Italije i Španije

Srbi kao i protiv Mađarske gubili sa četiri gola razlike, ali na kraju osvojili bod
0 komentar(a)
Srbija - Grčka, Foto: Reuters
Srbija - Grčka, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2016. 17:38h

Srbija se pretplatila na spektakularne utakmice na Olimpijskim igrama.

Odigrala ih je već dvije, i opet je, baš kao i protiv Mađarske (13:13) bilo neriješeno - sada su "delfini" podijelili bodove sa Grčkom (9:9).

Srbiji ponovo ide slađi dio remija, jer su Grci imali tri gola prednosti u prvom poluvremenu, početkom drugog i četiri (5:1)...

Tada je, međutim, počeo da igra i tim Dejana Savića. Srpski vaterpolisti su potom smanjili na 5:4, a Heleni u posljednjih osam minuta ipak ušli sa sigurnih plus dva (5:5).

Živko Gocić je smanjio na 7:6, ali je već u narednom napadu Hristodulos Kolomvos vratio mirnu prednost svom timu - 8:6.

Prvo izjednačenje na meču viđeno je tri minuta i 36 sekundi prije kraja kada je Miloš Ćuk u napadu s igračem više poravnao na 8:8, a onda je Srbija prvi put i povela - prednost joj je donio Slobodan Nikić (2.23 do kraja meča).

Joanis Fudulis je minut i 47 prije kraja izjednačio na 9:9, a oba tima su do kraja propustila po dvije šanse da trijumfuju...

"Baš kao i protiv Mađarske, treba da počnemo da gubimo sa velikom razlikom da bismo počeli da igramo. U drugom poluvremenu smo pokazali pravo lice, ali definitivno moramo da igramo mnogo oštrije, sa većom agresivnošću. I najbitnije - moramo da odigramo mnogo bolje nego što jesmo do sada", rekao je Savić.

Drugi remi na turniru je upisala i Mađarska, i to protiv Australije - bilo je 9:9, iako je tim Tibora Benedeka u dva navrata u drugom poluvremenu imao po dva gola prednosti.

Bod "kengurima", koji su na startu izgubili od Brazila, donio je Džon Koteril 26 sekundi prije kraja.

U grupi B, u kojoj je Crna Gora, odigrana su dva meča - Italija je opravdala ulogu favorita protiv Francuske rezultatom 11:8, dok je Španija bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država - 10:9.

Rezultati i parovi 2. kola

Grupa A: Srbija - Grčka 9:9; Mađarska - Australija 9:9, Japan - Brazil (00.30);

Grupa B: Italija - Francuska 11:8, SAD - Španija 9:10; Hrvatska - Crna Gora (01.50).

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: