Majka Ulame: Istraga će pokazati da Vladimir nema veze sa nestankom Medina

Dozvolimo da predstavnici institucija i u ovom slučaju kao i u svakom drugom u konačnom daju svoju riječ, navodi porodica
329 pregleda 46 komentar(a)
Vladimir Ulama, Foto: Luka Zeković
Vladimir Ulama, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.08.2016. 18:17h

Porodica Baranina Vladimira Ulame, osumnjičenog da je povezan sa nestankom Petrovčanina Nemanje Medina, saopštila je da će istraga pokazati da on nema ništa sa tim slučajem.

Ulamina majka, takođe, moli javnost da ga ne osuđuju unaprijed, te da nije tačno da je njen sin prilikom hapšenja bježao kroz prozor s pištoljem.

Saopštenje porodice Ulama prenosimo integralno:

"Mi kao porodica odlučili smo da se obratimo javnosti i predstavnicima medija upravo iz razloga jer smo bili u prilici zadnjih mjesec dana da pročitamo raznorazne naslove i komentare vezane za navodno učešće našeg sina i naše porodice u slučaju nestanka petrovčanina Nemanje Medina, kome iskreno želimo da se živ i zdrav vrati svojoj porodici. Posebno izdvajamo naslove da je naš sin vozio i zapalio auto, kao i udarnu vijest objavljenu u jednom elektronskom mediju da su na patikama našeg sina nađeni tragovi koji liče na krv. Ja kao Vladimirova majka sa sigurnošću tvrdim da je te navodne sporne patike moj sin poslednji put nosio prije 4 mjeseca i da se radi o zimskoj dubokoj patici koju sam ja tada oprala i odložila u plakar, što će se vjerujem vještačenjem i utvrditi.

Kao kap u prepunoj čaši bila je vijest o „spektakularnom“ pronalasku i hapšenju našeg sina, gdje se ističe da je Vladimir naoružan iskočio kroz prozor i pokušao da pobjegne policiji, što ne odgovara istini. Istina je da je Vladimir prilikom hapšenja bio u kući, da nije imao oružje pri sebi, i da je pošto je policiji otvorio vrata postupio u skladu sa uputstvima policije. Istinitost ove priče su spremni potvrditi pripadnici policije koji su bili na licu mjesta i učestvovali u takozvanoj „rizičnoj akciji“.

Uvažavajući profesionalne i etičke norme svakog novinara naša su očekivanja da će ubuduće informacije biti precizne i tačne, jer nikom nije u interesu da prikriva ili štiti bilo koga jer je zakon jasan za sve. Zato molimo sve da ne osuđuju unaprijed, jer ovakav način i ova mjera nije dobra ni za koga od nas.

Naša su očekivanja da će istraga pokazati da naš sin nema nikakve veze sa ovim nemilim događajem. Dozvolimo da predstavnici institucija i u ovom slučaju kao i u svakom drugom u konačnom daju svoju riječ. I u skladu sa tim ukoliko se dokaže da naš sin u ovom slučaju ima bilo kakvu umiješanost neka odgovara u skladu sa zakonom.

Porodica Ulama"