Šarić blokadom odbranio trijumf protiv favorita

4 komentar(a)
Hrvatska - Španija, Foto: Reuters
Hrvatska - Španija, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2016. 08:52h

Hrvatska je napravila iznenađenje - savladala je Španiju sa 72:70 i pobjedom počela nastup na Olimpijskim igrama.

Hrvatsku je do pobjede vodio Bojan Bogdanović sa 23 poena, Darko Planinić je dodao 11, a Krunoslav Simon 10, dok su kod Španije najbolji bili Pau Gasol sa 26 i Nikola Mirotić sa 19 pogodaka.

Iako je bio jedan od slabijih u hrvatskom timu, junak je postao Dario Šarić koji je u posljednjoj sekundi izblokirao Gasola i sačuvao prednost svom timu...

Sve je nagovještavalo sigurnu pobjedu Španije, jer je u prvom poluvremenu stalno imala prednost, a najveću početkom treće četvrtine kada je bilo plus 14 - 50:36.

Potom se, međutim, razigrao Bogdanović, dobio je pomoć i Ukića, pa je tim Aleksandra Petrovića upisao važan trijumf u borbi za četvrtfinale.

"Ovo jeste velika pobjeda koja će odjeknuti u svijetu, ali ipak se osjećam nekako prazno. Dobili smo ekipu koja ima osam sadašnjih i dva bivša NBA igrača, iako nismo bili raspoloženi u napadu, a pravili smo i toliko grešaka. Do sada je hrvatska reprezentacija u svijetu bila prepoznata kao odlična napadačka ekipa, a ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu. Mi smo limitirali Špance na svega 70 poena i bili smo obrambeno na visini naših igara ovog ljeta kada smo pobjeđivali Grčku i Italiju", rekao je Petrović.

Španci nisu zadovoljni, ali OI su tek počele.

"Hrvati su uglavnom učinili isto što i u utakmicama protiv Grčke i Italije na kvalifikacionom turniru u Torinu koji su osvojili. Mi smo i na drugim takmičenjima znali da izgubimo prvu utakmicu i sve ispraviti", kazao je selektor "crvene furije" Serđo Skariolo.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: