Kraj i za Venus Vilijams

55 pregleda 0 komentar(a)
Kirsten Flipkens, Foto: Reuters
Kirsten Flipkens, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2016. 10:37h

Teniski olimpijski turnir izgubio je još jednu kosturašicu - američka teniserka Venus Vilijams eliminisana je sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je rano ujutru izgubila od Belgijanke Kirsten Flipkens u tru seta, 4:6, 6:3, 7:6 (7-5).

Olimpijska šampionka iz Sidneja 2000. godine, vlasnica ukupno četiri olimpijska zlata i sedam grend slemova vidno se mučila protiv 62. igračice svijeta, a u jednom trenutku je iskazala frustraciju tako što je poslije izgubljenog poena uzviknula "besmisleno!".

Vilijamsovoj su ovo bile pete olimpijske igre, po čemu je rekorder.

Flipkensova se poslije pobjede radovala kao da je osvojila medalju, pošto se sagnula se da poljubi teren sa olimpijskim krugovima.

Prije Venus, eliminisana je i srpska teniserka Ana Ivanović, od koje je u prvom kolu bila bolja deveta nositeljka Karla Suares Navaro iz Španije sa 2:6, 6:1, 6:2.

Ivanovićeva, koja se nedavno povukla iz FED kup tima, potvrdila je da je ovaj meč bio njen posljednji za Srbiju.

"Dala sam sve od sebe, u prvom setu bila sam veoma agresivna, ona se vratila u drugom, dok je terći bio izjednačen. Čast mi je što sam predstavljala Srbiju, što sam bila dio tima ovde, u Londonu i Pekingu, što sam igrala finale FED kupa. Ali, to što više neću igrati za reprezentaciju ništa ne mijenja, jer gde god se pojavim predstavljam svoju zemlju", izjavila je Ivanović.

Suares-Navaro će u drugom kolu igrati protiv mlade Hrvatice Anje Konjuh, koja je u prvom kolu porazila Njemicu Aniku Bek (7:6, 6:1).

Eliminisana je i četvrta kosturašica, Poljakinja Agnješka Radvanjska, pošto je u 1. kolu izgubila od Kineskinje Saisaji Ženg sa 6:4, 7:5.

Ispala je i Italijanka Roberta Vinći, šesta nositeljka turnira, od koje je bolja bila Slovakinja Ana-Karolina Šmedlova sa 7:5, 6:4.

Kineskinja Šuai Žang je bila bolja od 12. nositeljke, Švajcarkinje Timee Baščinski sa 6:7, 6:4, 7:6.

Od nosilaca, prošle su Ukrajinka Elina Svitoljina (15), Ruskinja Anastasija Pavljučenkova (14) i Čehinja Barbora Štricova (16)...

Bonus video: