Za Ulamu i Milića 30 dana zatvora

Nezvanično iz policije kažu da čekaju nalaze forenzičara o DNK uzorcima Ulame i Milića
269 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Ulama, Foto: Luka Zeković
Vladimir Ulama, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.08.2016. 06:31h

Istražni sudija Osnovnog suda na Cetinju odredio je juče Baraninu Vladimiru Ulami i Cetinjaninu Bogdanu Miliću pritvor do 30 dana.

Policija je Ulamu i Milića, nakon odluke suda, sprovela u Istražni zatvor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je potraživala Ulamu kako bi dao izjavu u svojstvu građanina, zbog nestanka Petrovčanina Nemanje Medina.

On se danima krio u kući Milića u cetinjskom selu Resna, gdje je prije tri dana uhapšen. Milić je pod pojačanim nadzorom policije kao bezbjednosno interesantno lice (BIL).

Tokom pretresa, nakon hapšenja, Ulame i Milića pronađen je arsenal oružja - četiri puške, dva pištolja, veća količina municije i mobilni telefoni.

Oko 40 policajaca, među kojima su bili i pripadnici Posebne jedinice policije (PJP), pretraživali su i prekjuče teren oko kuće Cetinjanina.

Taj pretres trajao je pet sati. U novom pretresu u kamenoj šupi pronađeno je 106 metaka kalibra devet milimetara i pet okvira za automatsku pušku. Od Ulame i Milića uzet je DNK, koji će biti predmet vještačenja, ali i upoređivanja sa brisevima izuzetim iz vozila nestalog Medina, koje je pronađeno zapaljeno. Ulama je nakon hapšenja odbio da razgovara sa inspektorima.

Hapšenje Ulame obavljeno je po nalogu nadležnog tužioca za predmet nestanka Medina, Željka Tomkovića.

Tomković juče nije želio da saopšti u kojoj je fazi istraga i da li će protiv nekoga biti podnijeta krivična prijava.

Nemanja Medin je nestao 8. jula oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je krenuo u pravcu Virpazara. Vozio je bijeli "megan" koji je 12. jula pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar-Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Bonus video: