Pretresali satima, našli municiju i pet okvira za automat

Ulami i Miliću određen pritvor do 72 sata, zbog sumnje da su skrivali arsenal oružja
179 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2016. 16:30h

Baraninu Vladimiru Ulami i Cetinjaninu Bogdanu Miliću određen je pritvor od 72 sata, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ulama i Milić su privedeni juče oko 15 časova u cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo.

“U svojstvu osumnjičenih saslušala sam B. M. iz Cetinja i V. U. iz Bara. Protiv njih je donijeto rješenje o zadržavanju 72 sata. Biće podnijet predlog za određivanje pritvora sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopštila je juče “Vijestima” dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju.

Policija je potraživala Ulamu kako bi dao izjavu u svojstvu građanina, zbog nestanka Petrovčanina Nemanje Medina.

On se danima krio u kući Milića u cetinjskom selu Resna, gdje je prekjuče uhapšen. Milić je pod pojačanim nadzorom policije kao bezbjednosno interesantno lice (BIL).

Tokom pretresa koji je uslijedilo prekjuče nakon hapšenja Ulame i Milića pronađen je arsenal oružja - četiri puške, dva pištolja, veća količina municije i mobilni telefoni.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, oko 40 policajaca, među kojima su bili i pripadnici Posebne jedinice policije (PJP), pretraživali su i juče teren oko kuće Milića.

Jučerašnji pretres trajao je pet sati (od 8 do 13 časova).

U novom pretresu u kamenoj šupi u neposrednoj blizini Milićeve kuće pronađeno je 106 metaka kalibra devet milimetara i pet okvira za automastku pušku.

TV Vijesti pouzdano saznaju i da su inspektori nakon hapšenja uzeli DNK od Ulame i Milića, koji će biti predmet vještačenja ali i upoređivanja sa brisevima izuzetim iz vozila nestalog Medina, koje je pronađeno zapaljeno.

Po privođenju u barsku policiju, inspektori su pokušali od Ulame da dobiju dodatne odgovore, ali je on odbio da razgovara sa njima.

Hapšenje Ulame obavljeno je po nalogu nadležnog tužioca za predmet nestanka Medina, Željka Tomkovića. Istraga u slučaju nestanka Medina je u toku.

Nemanja Medin je nestao 8. jula oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je krenuo u pravcu Virpazara.

Vozio je bijeli "megan" koji je 12. jula pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar-Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Galerija

Bonus video: