Trešer prva do zlata, Pitiju rekord

65 pregleda 0 komentar(a)
Virdžinija Trešer, Foto: Olympic.org
Virdžinija Trešer, Foto: Olympic.org
Ažurirano: 06.08.2016. 19:08h

Amerikanka Virdžinija Trešer prva je u Riju osvojila zlatnu medalju. Trešer, 19-godišnjakinja, koja je tek 23. na svjetskim listama imala je čelične nerve i slavila je u disciplini pucanja iz vazdušne puške na 10 metara.

Iza Virdžinije plasirale su se dvije favorizovane Kineskinje, srebrna Li Du, i bronzana Silin I, pobjednica sa prethodnih OI u Londonu. Već prema tradiciji, prvi komplet medalja podijelio je predsjednik MOK-a, Tomas Bah.

Podijeljen je i prvi komplet odličja u muškoj konkurenciji - uličnoj biciklističkoj trci u kojoj je slavio Belgijanac Greg van Avermat, srebro je pripalo Dancu Jakobu Fulsanu, dok je bronzu zaslužio Poljak Rafal Majka.

Svjetski rekord Pitija

Apsolutni favorit u plivanju na 100 metara prsnim stilom, Britanac Adam Piti, dokazao je juče u kvalifikacijama da je u sjajnoj formi. Piti je dionicu isplivao u vremenu novog svjetskog rekorda, 57,55 sekundi.

Brazilke preslišale Norvežanke u rukometu

Svjetske prvakinje iz 2013. godine, Brazilke, bile su na otvaranju rukometnog turnira bolje od aktuelnih evropskih, svjetskih i olimpijskih prvakinja, Norvežanki sa 31:28.

Pitanje pobjednika domaće igračice uspjele su da riješe u prvih deset minuta nastavka, sjajnim odbranama Rakel Pesoa, dok je Paula Ana Belo nemilosrdno rešetala i zaustavila se na 12 golova. Toliko je u protivničkom taboru imala i Nora Merk, i to bez promašaja - 12 šuteva!

Francuskinje su u grupi B bile bolje od Holandije sa 18:14, dok su Ruskinje dobile Južnu Koreju sa 30:25.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: