Kovinić: Mogla sam bolje, ali ovo je divno iskustvo

Naša igračica poražena u dva seta - 6:3, 6:3
71 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.08.2016. 15:42h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Danka Kovinić završila je olimpijski turnir u prvom kolu, porazom od Medison Kiz, devete igračice na svijetu, sedme nositeljke u Riju, dva puta poi 6:3, za sat i 22 minuta igre.

„Nisam ni zadovoljna, ali ni razočarana. Debitovala sam na Olimpijskim igrama, imam još jedno divno iskustvo, ali mislim da sam mogla bolje da odigram, posebno u drugom setu“, kazala je Kovinić.

Naša teniserka imala je, međutim, šansu u prvom setu, jer sve do šestog gema Kiz nije servirala, niti igrala kako zna.

Set odlučen je u šestom i sedmom gemu, vremenski za manje od pet minuta. Kod vođstva 3:2, Kovinić je imala dvije brejk lopte na 15:40, nakon što je Kiz napravila dvije duple greške. Amerikanka je, međutim, pogodila četiri naredna prva servisa, tri vinera i jedan as, izjednačila na 3:3.

Potpuno očekivano Kiz je, nakon mini-serije poena, dobila samopouzdanje, odmah napala servis agresivnim reternima, Danka joj, uz to, poklonila dva poena i Amerikanka je stigla do brejka – 4:3. Lako i do 5:3, a onda i do drugog brejka i vođstva od 1:0, iako je Kovinić u devetom gemu imala 30:0.

„Izgriješila sam neke forhend riterne, što obično ne radim, ali imala sam problem sa njenim kik-servisom. Loptica je nakon njenog servisa ponekad odskakala iznad ramena, a to nije čest slučaj u Ženskom tenisu. Mislim da je i teren malo neravan, na to se žale igrači. Obično napadam drugi servis, ovoga puta to nisam mogla“, kazala je Danka..

I drugi set otvorila je gemom Kiz, petim osvojenim zaredom, a Danka konačno prekinula seriju za 1:1.

Kratko je trajala „klackalica“ – do šestog gema, u kome je Kovinić sa tri vezane greške poklonila protivnici brejk, za 4:2.

Egzekucija je uslijedila brzo – 6:3 i u drugom setu, sa Medison Kiz.

„Ovo je bilo nezaboravno iskustvo i dok god budem igrala tenis, razmišljaću o odlasku na Olimpijske igre. Sada sam u Riju do 10. avgusta, uživaću narednih dana u ovoj atmosferi, bodriti naše sportiste, a onda idem u Hjuston, na prvi turnir pred US open“, kaže Danka.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: