Grci se provukli protiv Japana, remi u klasiku, Hrvatska bolja od SAD

0 komentar(a)
Filip Filipović, Foto: Reuters
Filip Filipović, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.08.2016. 17:36h

Spektakularan početak vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama - Srbija i Mađarska su remizirale u derbiju grupe A (13:13).

Mađari su od starta bili u vođstvu, početkom treće četvrtine su došli do četiri gola prednosti (10:6), ali je Srbija izbjegla poraz - remi joj je donio Filip Filipović u napadu s igračem više četiri sekunde prije kraja meča.

Filipović je prije toga postigao i gol za 12:12...

U istoj grupi, malo ko je očekivao da će se vidjeti toliko neizvjesnosti u okršaju Grčke i Japana - Heleni su pobijedili sa 8:7 golom Emanoila Milonakisa 38 sekundi prije kraja.

Japan je u posljednjih osam minuta ušao sa čak tri pogotka prednosti (7:4), ali je kasnije do izražaja došao kvalitet Grka - prije Milonakisa mrežu "samuraja" tresli su i Joanis Fudulis, Kirjakos Podikeas i Hristodulos Kolomvos.

A u grupi B, u kojoj je Crna Gora, Hrvatska je bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 7:5. Maro Joković i Anđelo Šetka su postigli po dva gola za "barakude", a po jednom su se upisali Antonio Petković, Sandro Sukno i Luka Bukić.

U SAD je dvostruki strijelac bio Toni Azevedo.

Italija je poslije preokreta savladala Španiju - 9:8, iako su Španci u tri navrata imali po dva gola prednosti.

Vodili su sa 8:6, ali su "azuri" meč završili serijom 3:0 golovima Andree Fondelija, Pjetra Filjolija i Kristijana Prešutija.

Rezultati

Grupa A: Srbija - Mađarska 13:13, Grčka - Japan 8:7; Večeras: Brazil - Australija (01.50);

Grupa B: SAD - Hrvatska 5:7, Španija - Italija 8:9; Večeras: Francuska - Crna Gora (00.50).

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: