Agresivno na Medison Kiz

"Bitno je da pokušam da vodim igru, da joj ne dozvolim da ona diktira ritam, jer to radi odlično. Najbolje rješava lake lopte, ima jak i prodoran udarac, pa bih morala da nađem rješenje za to“, ističe Kovinić.
62 pregleda 4 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.08.2016. 10:10h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Medison Kiz ima 21 godinu i predvodnica novog talasa. Danka Kovinić je četiri mjeseca starija od nje i takođe, jedna od najmlađih djevojaka u društvu najboljih teniserki.

Njih dvije će danas od 16 po našem vremenu otvariti olimpijski turnir, duelom na Centralnom terenu.

„Sigirno će biti dobar meč. Nsmo igrale do sada, ali sam gledala nekoliko njenih mečeva. Ove godine je igrala odlično na travi, voli brze podloge. Trenirala sam dobro ovih dana, juče sam malo osjetila umor od puta, ali trebalo bi da budem u dobrom ritmu kada izađem na teren“, kazala je Danka.

Medison Kiz je deveta na WTA listi, a sedma nositeljka u Riju...

„Talentovana je djevojka, igrala je polufinale Australijan opena prošle godine. Žrijeb je takav kakav je, svima je težak, jer su ovdje najbolje igračice“, kaže 22-godišnja Novljanka, 57. na svjetskoj rang listi.

Brza podloga, na kakvoj se igra olimpijski turnir, možda više odgovara američkoj igračici...

„Ona voli da igra agresivno, na isti način bi trebalo da odgovorim., Bitno je da pokušam da vodim igru, da joj ne dozvolim da ona diktira ritam, jer to radi odlično. Najbolje rješava lake lopte, ima jak i prodoran udarac, pa bih morala da nađem rješenje za to. Ima dobar servis, ali imam i ja. Vidjećemo kako će meč da krene. U tenisu je tako - mogu ja da odigram dobro, ona loše, sve je moguće“, ističe Kovinić.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: