RUKOMETAŠICE SJUTRA VEČE (21.40) PROTIV ŠPANIJE

„Lavice” spremne da umire „furiju”

"Bilo bi veoma važno da krenemo pobjedom, zbog samopouzdanja prije svega", ističe Raičevićeva
76 pregleda 2 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Www.cristipreda.ro
Milena Raičević, Foto: Www.cristipreda.ro
Ažurirano: 04.04.2019. 21:17h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Bio je 9. avgust 2012. godine. London i najvažnija utakmica, koju su rukometašice Crne Gore igrale do tada. Rival Španija, polufinale Olimpijskih igara i pobjeda za prvu, istorijsku medalju.

Četiri godine kasnije, djevojke Dragana Adžića u Riju otvaraju takmičenje sjutra veče protiv Španjolki (21.40 sati po našem vremenu).

"Sjećamo se te lijepe pobjede iz Londona. Koliko smo samo bile srećne, znajući što smo uradile. Ali, sjećamo se i drugih mečeva sa Španijom, i znamo šta nas čeka i protiv kakvog protivnika igramo", kaže Milena Raičević.

Meč prvog kola grupe A nema ni približno toliku težinu, ali bi mogao da olakša put do prvog cilja - plasmana u četvrtfinale.

"Bilo bi veoma važno da krenemo pobjedom, zbog samopouzdanja prije svega", ističe Raičevićeva.

"Nećemo se opterećivati time što je riječ o prvom meču. Mi ćemo da razmišljamo pozitivno, da ostavimo srce na terenu, da budemo mirne i skoncentrisane. Vjerujem da ćemo opravdati očekivanja naših navijača, svih ljudi koji se raduju našim uspjesima", kaže Suzana Lazović.

Brze, eksplozivne, niske i prodorne, agresivne, borbene - sve su to epiteti koji krase španske rukometašice i španski nacionalni tim...

"Za nas je Španija najbolja ekipa na Igrama, tako je doživljavamo, jer je prvi protivnik, a moramo da idemo iz meča u meč", ističe Suzana Lazović.

Ali, na svaku reakciju i pokušaj Španije, „lavice“ mogu da odgovore...

"Potrebno je da zaustavimo njihovu tranziciju, brzu igru, da budemo guste u odbrani. Zapravo, potrebno je da mi budemo na našem nivou, jer sam sigurna da nijedna ekipa ne može da nas pobijedi, ako mi budemo prave", kaže Lazović.

"Već duže vrijeme razmišljamo i spremamo se za Španiju. Analizirale smo ih, neugodne su, ali znamo kako da utakmicu uvedemo u ritam koji nama odgovara i da je završimo kako priželjkujemo - pobjedom. Sve zavisi od nas", ističe Milena Raičević.

Psihološki faktor na premijernom meču može da bude presudan...

"Sigurno će svi imati malo stresa na početku, a ko bude mirniji i staloženiji, ko bolje prebrodi taj pritisak ima veće šanse da pobijedi", ističe Raičević.

Raičević: Nema većeg motiva od učešća na Igrama

Medalja iz Londona, evropsko zlato, učešće na svim velikim takmičenjima posljednjih šest godina - sve to ne umanjuje motiv crnogorskih rukometašica pred Rio...  

"Nema većeg motiva od Olimpijskih igara. San svake od nas bio je da se nađemo u Riju, a tako ćemo razmišljati i za četiri godine, pred Igre u Tokiju. Ovo je događaj koji ispunjava svakog pravog sportistu", zaključila je Raičevićeva.

Sponzor izvještavanja iz Rija