Ulami i Miliću određen pritvor od 72 sata

Policija je potraživala Ulamu kako bi dao izjavu u svojstvu građanina, zbog nestanka Petrovčanina Nemanje Medina
405 pregleda 0 komentar(a)
Bogdan Milić, Foto: Luka Zeković
Bogdan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.08.2016. 16:42h

Tužilaštvo je Baraninu Vladimiru Ulami i Cetinjaninu Bogdanu Miliću odredila 72-časovni pritvor zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ulama i Milić su privedeni danas oko 15 časova u cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo.

"Danas sam u svojstvu osumnjičenih saslušala B.M. iz Cetinja i V.U. iz Bara. Protiv njih je donijeto rješenje o zadržavanju 72 sata. Biće podnijet predlog za određivanje pritvora sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopštila je Vijestima dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju.

Policija je potraživala Ulamu kako bi dao izjavu u svojstvu građanina, zbog nestanka Petrovčanina Nemanje Medina. On se danima krio u kući Milića, gdje je juče uhapšen. Milić je pod pojačanim nadzorom policije kao bezbjednosno interesantno lice (BIL).

Tokom pretresa koje je uslijedilo nakon hapšenja Ulame i Milića pronađen je arsenal oružja- četiri puške, pištolj, veća količina municije i mobilni telefoni.

Hapšenje Ulame obavljeno je po nalogu nadležnog tužioca za predmet nestanka Medina, Željka Tomkovića. Istraga u slučaju nestanka Medina je u toku.

Nemanja Medin je nestao 8. jula oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je krenuo u pravcu Virpazara.

Vozio je bijeli "megan" koji je 12. jula pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar-Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.