Klima u "Marakanazinju" toliko jaka da mijenja putanju lopte!

70 pregleda 1 komentar(a)
Marakanazinjo, Foto: Rio2016.com
Marakanazinjo, Foto: Rio2016.com
Ažurirano: 05.08.2016. 12:46h

Od dolaska u Olimpijsko selo, svakim danom se mogu čuti pritužbe sportista i članova delegacija na čistoću smještaja, hranu, loš prevoz... Dosadašnji zaključak je da Rio de Žaneiro nije na nivou, recimo, Igara u Pekingu i Londonu.

Najnovija primjedba se odnosi na klimatizaciju dvorane Marakanazinjo, u kojoj će se održani odbojkaški olimpijski turnir. A taj problem bi mogao biti ozbiljan.

Naime, kako su objavili poljski mediji, klima je toliko jaka u dvorani da se igrači i svi ostali u njoj, bukvalno, smrzavaju. Ali to nije najveći problem.

Klimatizacija u dvorani je, naime, toliko jaka da tehničari imaju problem sa "dizanjem" lopte na način kako to žele, jer vazduh iz klima djelimično mijenja i putanju lopte!

"Nije lako pošto lopta leti pomalo čudno, kao da plovi. Ali, sve ekipe će imati isti problem", izjavio je selektor Poljske, aktuelnog prvaka svijeta, Stefan Antiga.

Interesantno, nijesu se samo žalili Poljaci, već i domaći odbojkaši kada su odradili prvi trening u dvorani.

"Dvorana je prelijepa. Međutim, mislim da je klimatizacija previše jaka. Odmah sam to osjetio kada sam ušao u dvoranu. Uz to, klima utiče i na putanju lopte. Pretpostavljam da bi se igrači bič-voleja bolje navikli na ove uslove od mene (smijeh)", rekao je brazilski tehničar Vilijam Arjona.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: