Crna Gora zemlja gost Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu

Učešće Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, kao predstavnika Crne Gore, na Sajmu u Pekingu, predstavlja jedinstveni doprinos produbljivanju kulturne komunikacije između Crne Gore i Kine, te otvara značajnu priliku za afirmaciju crnogorskog izdavaštva
79 pregleda 0 komentar(a)
Sajam knjiga Peking
Sajam knjiga Peking
Ažurirano: 05.08.2016. 11:54h

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja je dobio poziv jednog od najvećih svjetskih sajmova knjiga – Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu da učestvuje kroz instituciju Zemlje počasnog gosta i predstavi crnogorsko izdavaštvo na 23. Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu.

Međunarodni sajam knjiga u Pekingu održava se od 23. do 28. avgusta, po dvadeset i treći put.

Sajam predstavlja jednu od najvećih i naposjećenijih manifestacija ove vrste u svijetu, te privlači najznačajnije međunarodne izdavače.

Specijalni gosti ovogodišnjeg Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu, pored Crne Gore, biće i zemlje istočne Evrope, njih šesnaest – uključujući Češku, Estoniju, Mađarsku, Letoniju, Litvaniju, Makedoniju, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku, Sloveniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku. U okviru Sajma u Pekingu, izdavaštvu ovih zemalja biće posvećeni posebni temati.

Učešće Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, kao predstavnika Crne Gore, na Sajmu u Pekingu, predstavlja jedinstveni doprinos produbljivanju kulturne komunikacije između Crne Gore i Kine, te otvara značajnu priliku za afirmaciju crnogorskog izdavaštva.

Prilikom održavanja 23. Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu, biće potpisan poseban sporazum o intezivnoj i sveobuhvatnoj saradnji Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i najvećeg Međunarodnog sajma knjiga u Kini.

U okviru štanda Crne Gore biće predstavljene knjige crnogorskih pisaca, crnogoskih izdavača i predstavljen 12. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja koji se održava početkom maja 2017. godine u Podgorici.

Predstojeći sajam u Pekingu će, takođe, biti prilika za uspostavljanje temeljnijih kontakata, kako sa kineskim, tako i sa istočnoevropskim kolegama, što će predstavljati značajan doprinos međunarodnoj reputaciji podgoričkog Sajma knjiga i crnogorskog izdavaštva, uopšte.

Bonus video: