Igre ljubavi i osmjeha

„Nadam se i vjerujem da će rezultati biti dobri, ne samo prvog dana, već tokom cijelih Igara“, rekao je Simonović.
1 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Dušan Simonović, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 05.08.2016. 11:14h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, kazao je da je podizanje naše zastave u olimpijskom selu „poseban trenutak“ i da označava početak velike i lijepe avanture.

„Čini mi se da nakon ove ceremonije počinje i ona takmičarska, olimpijska trema, ali prevladava osjećaj sreće i ponosa“, kazao je Simonović.

Što se tiče organizacionog dijela Igara, Simonović ističe da su problemi sada u drugom planu.

„Možda ove Igre neće biti perfektne, ali ima puno ljubavi i osmjeha, i da, ipak, sve ide u dobrom ritmu. Vjerujem da će tako biti i do kraja. Što se tiče naših sportista i njihovih uslova, članovi crnogorske misije su reagovali u skladu sa svojim mogućnostima, i siguran sam da će imati dobre uslove da se pripreme za takmičenja“, ističe Simonović.

Takmičenja počinju u subotu. Igre otvara Danka Kovinić, koja će se u 11 sati po brazilskom, a 16 po našem vremenu, sastati sa Amerikankom Medison Kis. U 16.40 (21.40), rukometašice se sastaju sa Španijom, a u 10.30 (00.30), vaterpolisti igraju protiv Francuske.

„Nadam se i vjerujem da će rezultati biti dobri, ne samo prvog dana, već tokom cijelih Igara“, rekao je Simonović.

Crna Gora u Riju ima 34 predstavnika, najviše do sada, i to u sedam sportova. Za četiri godine, u Tokiju, proširiće se krug kandidata za olimpijsku vizu, jer je karate, konačno, postao olimpijski sport. To posebno raduje Simonovića.

„Veoma sam srećan što je karate uvršten u olimpijsku porodicu. Čestitke čelnicima svjetske karate federacije, koji su učinili napor da taj lijepi i popularni sport, postave tamo gdje mu je i mjesto. S obzirom na to da Crna Gora ima bogatu karate tradiciju i brojne uspjehe na međunarodnoj sceni, vjerujem da će to biti podstrek za još bolji rad i da ćemo imati prvo ozbiljne kandidate, a zatim i takmičare na Igrama za četiri godine“, kazao je Simonović.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: