Kuća policijskog službenika opet meta bombaškog napada

Nikola Janković je pripadnik Interventne jedinice već deset godina. Učestvovao je u hapšenjima mnogih lokalnih ali i međunarodnih kriminalaca zbog čega istražitelji, kako nezvanično saznajemo, kao jedini motiv bombaških napada na njegovu imovinu traže u profesionalnim postupcima njihovog kolega
270 pregleda 14 komentar(a)
policija, Foto: Vijesti online
policija, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 05.08.2016. 16:28h

Porodična kuća pripadnika Interventne jedinice Nikole Jankovića koja se nalazi u Ulici Mihajla Ivanovića u podgoričkom naselju Zlatica sinoć oko ponoći opet je bila meta bombaškog napada.

Kako je saopšteno iz polcije, nepoznata osoba bacila je imporovizovanu eksplozivnu napravu ispred njegove kuće.

Od detonacije nastala su oštećenja na fasadi kako porodične kuće Jankovića tako i na obližnjim kućama. Oštećenja su bila vidna i na vozilu koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini Jankovićeve kuće.

O slučaju je odmah obaviještena policija koja je obavila uviđaj i izuzela tragove koji će biti proslijeđeni Forenzičkom centru radi daljeg vještačenja.

Ovo je drugi bombaški napad na imovinu policajca Jankovića u protekla dva dana. Trećeg avgusta četri sata poslije ponoć, i dalje nepoznata osoba postavila je ispred praga njegove porodične kuće takođe improvizovanu eksplozivnu napravu. Od detonacije su tada oštećena ulazna vrata njegove kuće i fasada. U trenutku obje eksplozije u kući se nalazio Nikola sa svojom porodicom.

Nikola Janković je pripadnik Interventne jedinice već deset godina. Učestvovao je u hapšenjima mnogih lokalnih ali i međunarodnih kriminalaca zbog čega istražitelji, kako nezvanično saznajemo, kao jedini motiv bombaških napada na njegovu imovinu traže u profesionalnim postupcima njihovog kolega.

Povodom ovog slučaja istražitelji se nijesu oglašavali, a Janković nam je u kratkom telefonskom razgovoru kazao da ne želi da komentariše ono što se dogodilo uz obrazloženje da je istraga o ovim slučajevima u toku.

Iz policije je saopšteno da aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

O događaju je upoznat tužilac u ODT u Podgorici.

"Prilikom vršenja uvidjaja na licu mjesta pronađeni su djelovi improvizovane naprave koji najvjerovatnije potiču od šok bombe. Tragovi koji su izuzeti u oba slučaja sa lica mjesta, poslati su Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o pravnoj kvalifikaciji događaja. Službenici CB Podgorica u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca preduzimaju sve neophodne mjere i radnje na rasvjetljavanju oba događaja i identifikaciji lica", saopšteno je iz policije.

Bonus video: