Janović i Ivović poručuju: Znamo zašto smo ovdje...

111 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Betaphoto
Aleksandar Ivović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.08.2016. 16:40h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - “Znamo zašto smo došli”. Istu rečenicu ponovili su Mlađan Janović i Aleksandar Ivović po dolasku u Olimpijsko selo.

I ne moraju više ništa da kažu, kod crnogorskih vaterpolista je osam godina sve jasno – interesuje ih samo borba za medalju, na bilo kom velikom takmičenju.

A, Olimpijske igre su za njih poseban motiv, jer je olimpijsko odličje jedino koje im nedostaje, a koje im je u Pekingu i Londonu izmaklo na najteži mogući način, porazima prvo u polufinalu, pa u borbi za treće mjesto.

„Došli smo sa velikim ambicijama – ne krijemo da želimo jednu od medalja. Uložili smo dosta napora minula dva mjeseca, nadam se da će se isplatiti i da ćemo ispuniti naše sportske snove. Nesrećno smo gubili važne mečeve u Pekingu i Londonu, ali ti porazi me ne demorališu, naprotiv – motivišu da nastavim dalje. Iskusni smo, znamo gdje smo griješili u prošlosti, vjerujem da to nećemo ponoviti u Riju“, ističe Aleksandar Ivović.

Ako ko zna kakva je priprema potrebna za veliko takmičenje i turnir, u kome je četvrtfinalna utakmica najvažnija, onda to znaju „ajkule“

„Kako dani budu odmicali, iz meča u meč, mislim da ćemo biti sve bolji i da ćemo biti u stanju da uradimo ono za šta smo došli, a to je da dođemo do samog kraja. Mislim da smo dovoljno iskusna ekipa, kvalitetna, a za mnoge od nas su ovo treće Olimpijske igre, i znamo šta nas čeka. Zbog toga je ovo jedinstvena šansa da iskoristimo potencijal koji imamo“, rekao je Janović.

Naši vaterpolisti doputovali su u srijedu veče u Olimpijsko selo, nakon što su završni dio priprema odradili u Hjustonu, a potom i u vaterpolo bazi, koja nije u okviru olimpijskog kompleksa.

U subotu od 19 i 30 po brazilskom, a pola sata iza ponoći po našem vremenu, počinje tunrir, utakmicom sa Francuskom.

„Nije dobro što prvi meč igramo sa Francuzima, iako je riječ o ekipi, koja je, na papiru, najslabija i koja ne bi trebalo da nas ugrozi. Poslije prvog meča čekaju nas paklene utakmice i možda bi bilo dobro da smo imali jedan duel nešto slabijeg inteziteta, recimo u trećem-četvrtom kolu. Ipak, svaka prva utakmica je teška, ne samo za nas, već i za sve ekipe ili pojedince u svakom sportu. Nama je najvažnije da krenemo pobjedom, nebitno kojim rezultatom. I jedan gol bio bio dovoljan, ali ako možemo da ih pobijedimo sa deset razlike, uradićemo to“, kaže Janović.

Ivović misli drugačije...

„Meni ne smeta što igramo sa Francuzima. Slabiji su od nas, ali ne smijemo da ih unaprijed da ih otpišemo. Ipak, to je, na papiru, najlakši meč, pa je dobro što ćemo osjetiti bazen i ambijent, što će momci koji su prvi put na Igrama morati da se izbore sa tenzijom i teretom koje nosi učešće na ovakvom takmičenju“, naglasio je Aleksandar Ivović.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: