Baranin tvrdi da su mu sina oteli, pretukli i davili, pa bacili u kanal

"Nenada su u polusvjesnom stanju u kanalu pored puta pronašli drugovi, pa je prebačen u bolnicu, a iste noći i u KC..."
429 pregleda 12 komentar(a)
Nenad Boltić, Foto: Privatna arhiva
Nenad Boltić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.08.2016. 05:44h

Nezadovoljan reakcijom državnih organa u slučaju prebijanja njegovog sina Nenada (25), poznati trener borilačkih vještina iz Bara Saša Boltić kazao je da je pokrenuo privatnu istragu tokom koje je prikupio materijalne dokaze da su Nenada trojica muškaraca "otela, davila i pretukla".

Rekao je da je Nenad 31. jula teško povrijeđen - da je zadobio potres mozga, isčašenje vrata i amneziju, jer su ga nakon prebijanja napadači u polusvjesnom stanju bacili u kanal pored puta, nadomak manastira Ribnjak.

Saša Boltić konstatuje da bi njegov sin imao neuporedivo teže posljedice da ga iste noći nisu pronašli drugovi.

Objašnjava da je sam pronašao očevice napada na Nenada, prikupio prijeteće SMS poruke upućene sinu i video snimke napada koje su zabilježile sigurnosne kamere.

Kaže da to nije bio njegov posao, ali da je nakon svega policiji prijavio napadače S.Dž. iz Bara i M.V. iz Petrovca (identitet poznat redakciji). Kazao je da još nije utvrdio ko je bio treći napadač.

Rekao je da su policajci iste noći priveli tu dvojicu na saslušanje, da bi ih nekoliko sati kasnije pustili nakon konsultacija sa tužilaštvom.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da do juče popodne policija još nije kvalifikovala djelo, jer čekaju zvaničan ljekarski izvještaj o karakteru Nenadovih povreda...

Isti izvor saopštio je da se čeka i na Nenadov oporavak, kako bi ispričao detalje kojih se sjeća.

Saša Boltić je kazao da čeka izvještaj vještačenja povreda, jer ne vjeruje da su pesnice mogle izazvati brojne hematome po lobanji. On je rekao da smatra da je njegov sin tada povrijeđen od udaraca čvrstim predmetom.

Početak sukoba

Kaže da je sve počelo prije dvadesetak dana nakon Nenadovog sukoba sa ćerkom kućnih prijatelja, komšija i daljih rođaka, a koja je sestra prijavljenog S.Dž.

On tvrdi da su se zbog tog sukoba Nenad i njihova porodica više puta izvinjavali i pojašnjava da je i sam tražio da se zbog tog slučaja podnese prijava protiv sina.

“Ovo je, međutim, bio pokušaj ubistva, a ne fer tuča. Čujem da su se tako prijavljeni branili u policiji. Nenada nisu napala i otela dvojica, već tri mladića, a treći se još skriva. Oni su iste noći pušteni na slobodu, dok je Nenad 48 sati bio na neurohirurškom odjeljenju Kliničkog centra u Podgorici u stanju teške amnezije. Dok se oni sada slobodno šetaju i izlaze po kafićima, moj sin leži u krevetu na kućnom liječenju, u stanju teške traume, sa povredama na vratu, glavi i u duši, koje su mu otkazale ukrcaj na brod predviđen za 15. avgust”, kazao je Boltić juče “Vijestima”.

Objašnjava da je prebijanju u subotu veče prethodio napad sa leđa S.Dž. na Nenada...

On tvrdi da je do napada došlo u jednom barskom lokalu, koji je Nenad napustio na molbu vlasnika - kako se sukob ne bi proširio.

“S.Dž. je osokoljen time počeo glasno da priča kako će Nenad tek da propiša krv kad dođe M.V.”.

Kaže da je sjutra sa kućne terase, oko 14:30 sati, vidio i čuo dvojicu nepoznatih kratko ošišanih i nabildovanih muškaraca kako se u komšiluku raspituju gdje živi Nenad Boltić.

Oko 18:18 časova, kaže, Nenad dobija telefonske poruke da hitno dođe do marketa u komšiluku - “da mu ne bi došli na kuću”.

“Kada je došao do marketa, tamo su ga napali trojica, bacali na zemlju i udarali, a potom ubacili u auto, što su zabilježile kamere. Odvezli su ga do manastira Ribnjak udaljenog osam kilometara, sve vrijeme tukli i davili, što svjedoči foto-dokumentacija povreda. S obzirom da je Nenad majstor karatea, to što se nije odupro napadu, kao i broj i izgled hematoma na njegovoj glavi, navode me da osnovano sumnjam da su mu direktno prijetili vatrenim oružjem, a potom ga njime i udarali”, kazao je Saša Boltić.

On je naveo da su Nenada u polusvjesnom stanju u kanalu pored puta pronašli drugovi, koji su pošli u potragu za njim, te da je odmah prebačen u barsku bolnicu, a iste noći zbog ozbiljnosti povreda dovezen u Klinički centar.

Radi li policija svoj posao?

"Ako sam ja kao roditelj morao da preduzmem niz konkretnih radnji da pronađem dokaze i očevice, da utvrdim da je u napadu učestvovalo i treće lice koje se zvanično nigdje ne vodi, očekivao sam da je to minimum radnji koje treba da preduzmu i službena lica. Oni, međutim, nisu ni izašli na teren, niti uzeli mobilne telefone da pogledaju poruke koje su poslate mom sinu. Da li je trebalo da on izgubi život, pa da neko od nadležnih reaguje... Da li je moguće da kao komšije, kućni prijatelji i školski drugovi sa ovom porodicom na kraju dođemo u ovakvu situaciju”, pitao je Boltić.

Bonus video: