Novak Đoković tražio crnogorsku trenerku

Dogovor je pao da poklon dobije po završetku turnira.
26 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Aleksandar Radović
Novak Đoković, Foto: Aleksandar Radović
Ažurirano: 03.08.2016. 21:18h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Danka Kovinić danas je kratko trenirala u Olimpijskom teniskom centru, baš u vrijeme kada je na jednom od terena bio i Đoković.

Srpski teniser, svjetski broj jedan od Dankinog trenera Veljka Radojičića zatražio je suvenir – trenerku crnogorskog olimpijskog tima, sa natpisom Montenegro na leđima.

Dogovor je pao da poklon dobije po završetku turnira.

Osim porijekla, Đokovića za Crnu Goru veže mnogo toga – Sveti Stefan, kao mjesto na kome se oženio, Tivat, u kome boravi skoro svakog ljeta, u pauzama između Vimbldona i početka američke turneje.

Za moju zemlju uvijek igram srcem

Konferencijske sale u glavnom pres centru Olimpijskih igara, rezervisane su za predstavnike najvećih sportskih nacija i najveće zvijezde današnjice.

U tom društvu, na zahtjev i zbog velikog interesovanja svjetskih medija, našli su se i najistaknutiji predstavnici srpskog sporta.

Pred 100-ak novinara iz svih krajeva svijeta, na engleskom jeziku, govorilo je petoro sportista, među njima superstar Novak Đoković.

"Čast je biti sa ljudima koji su pravili istoriju srpskog i svjetskog sporta, a privilegija učestvovati na Olimpijskim igrama. Ovo su moje treće, a osjećaj je, kao i prethodna dva, zaista jedinstven", kazao je Đoković.

Njegove ambicije su najveće...

"Osvajanje zlatne olimpijske medalje bio bi jedan od najvećih, ako ne i najveći uspjeh u karijeri. Imam bronzu iz Pekinga, želim više, a kada igram za moju zemlju uvijek igram srcem i sa velikom strašću, jer su Olimpijske igre veće od tenisa, veće od bilo čega u sportu", kazao je Đoković.

Najbolji teniser današnjice bio je, očekivano, zvijezda pres konferencije.

Ruske novinare zanimalo je šta misli o doping skandalu i suspenziji velikog broja ruskih sportista, poput Marije Šarapove...

"To je veoma osjetljivo pitanje. Mariju znam dugo, prijatelji smo i žao mi je, ali nisam u poziciji da preispitujem odluke, jer ne znam detalje. Isto tako što se tiče ostalih ruskih sportista, ne mogu da govorim o stvarima o kojima nisam upoznat podrobno", rekao je Đoković.

Mnogo vedrije teme imali su brazilski mediji, koji su Đokovića proglasili najharizmatičnijim teniserom današnjice...

"Ne postoji harizmatičniji igrač od vašeg Gustava Kuertena, a ja samo učim od njega. Ako zaista Brazilci misle tako, onda sam počastvovan. Uzvratiću im ljubav, nadam se da ću sa njima proslaviti zlatnu medalju", odgovorio je, u svom stilu, najbolji teniser svijeta, koji je naglasio da će u Riju pokušati da ostvari i značajan rezultat i u dublu, sa Nenadom Zimonjićem.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: