IA: Hitno istražiti navode o mogućoj zloupotrebi ovlašćenja policije i Tužilaštva

Bajramspahić dodaje da je na rukovodiocima Tužilaštva i unutrašnjoj kontroli policije da što prije istraže i daju odgovor o tome da li je u postupanju nadležnih bilo nezakonitosti
3 komentar(a)
Dina Bajramspahić, Foto: Prcentar.me
Dina Bajramspahić, Foto: Prcentar.me
Ažurirano: 02.08.2016. 11:15h

Institut alternativa (IA) poziva Vrhovnog državnog tužioca, ministra unutrašnjih poslova i direktora policije da hitno razjasne da li ima istine u navodima o mogućem prikrivanju dokaza o odgovornosti trećeg lica za udes u Donjoj Gorici 29. jula koji je doveo do tragičnih posljedica.

"Alarmanta je i najmanja sumnja da predstavnici nadležnih organa učestvuju u zataškavanju slučaja i prikrivanju dokaza, zbog čega ovaj predmet mora dobiti punu pažnju i hitno rasvjetljenje svih okolnosti. Ukoliko je i najmanji dio navoda tačan, očekujemo da postupajući policijskih službenici i državnih tužilac koji rukovodi izviđajem budu u najkraćem roku procesuirani. Državno tužilaštvo i Uprava policije moraju pokazati odlučnost da se svako nezakonito i neprofesionalno postupanje sankcioniše, a posebno nedjelo ovakvih razmjera. U protivnom, ovaj slučaj će dati podstreka službenicima ova dva organa da nastave sa sličnim “intervencijama” koje ostavljaju nesagledive posljedice po pravdu, pravo i povjerenje građana u institucije", navodi se u saopštenju Dine Bajramspahić, istraživačica javnih politika u IA.

Bajramspahić dodaje da je na rukovodiocima Tužilaštva i unutrašnjoj kontroli policije da što prije istraže i daju odgovor o tome da li je u postupanju nadležnih bilo nezakonitosti za koje u ovom trenutku postoji opravdana sumnja, a na javnosti da ne dozvoli da se ovaj slučaj zaboravi.

Bonus video: