Podgoričaninu oduzeli 50 tona robe vrijedne 30.000 eura

Zajedničko saopštenje: Carinski i policijski službenici otkrili i oduzeli 50 tona robe inostranog porijekla vrijedne 30.000 eura; protiv osumnjičenog podnijeta krivična prijava
0 komentar(a)
Alkohol, Foto: Uprava carina
Alkohol, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 02.08.2016. 12:17h

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su u kući V.K. (50) iz Podgorice pronašli veću količinu različite robe inostranog porijekla, vrijednosti od oko 30.000 eura, koju je ova osoba, kako se sumnja, držala radi njenog nedozvoljenog stavljanja u promet.

"Carinski i policijski službenici su, u zajedničkoj aktivnosti koju su sproveli uz učešće Tržišne ispekcije, u kući V.K. u Podgorici pronašli robu – kafu, ulje, brašno, šećer, alkoholna i bezalkoholna pića i drugu robu inostrane proizvodnje, u količini od 50 tona a ukupne tržišne vrijednosti od oko 30.000 eura koju je ovo lice, sumnja se, prikrivalo u namjeri njene nelegalne prodaje", navodi se u saopštenju.

Roba je privremeno oduzeta i predata Upravi carina radi daljeg postupanja u skladu sa zakonom.

"Policijski službenici su o događaju obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, te su u skladu sa konsultacijama tom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv V.K, zbog osova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina", piše u zajedničkom saopštenju.

Bonus video: