Gojković: Ni Francuska nije klasični autsajder

"Ušli smo u finalnu fazu priprema, sada su treninzi bazirani tako da se igrači osvježe, a ne da se opterete", kaže selektor Vlado Gojković
2 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 02.08.2016. 09:29h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas će doputovati u Brazil, ali tek dva dana kasnije i ući u Olimpijsko selo.

Odvojeni od olimpijskog kompleksa, obaviće još nekoliko treninga sa američkim timom, sa kojim su na zajedničkim pripremama u Hjustonu, od 25. juna.

"Ušli smo u finalnu fazu priprema, sada su treninzi bazirani tako da se igrači osvježe, a ne da se opterete", kaže selektor Vlado Gojković.

"Ajkule" su odigrale i kontrolnu utakmicu sa reprezentacijom SAD, izgubile je 10:9, ali je Gojković zadovoljan...

"Stvorili smo dosta šansi, koje nismo realizovali, plivali smo dobro, što je veoma važno. Opet smo, međutim, primili nekoliko golova iz pojedinačnih grešaka i to je nešto što nam ostaje da ispravimo. Iako ćemo biti sa Amerikancima, u jednoj njihovoj bazi u Riju, nećemo više igrati trening utakmice, već ćemo raditi na nekim individualnim detaljima, ali i analizi rivala. Vrijeme je za to", ističe Gojković.

Na utakmici protiv američke selekcije nije igrao Mlađan Janović, koji tri dana nije trenirao zbog temperature, ali je kompletan program odradio Uroš Čučković, koji je bio pod znakom pitanja za Rio, zbog povrede ramena.

Čućković je položio test, ide na Olimpijske igre, a dva Stefana - Pješivac i Vidović, nisu na spisku igrača.

Crna Gora grupnu fazu otvara protiv Francuske, u 30 sati iza ponoći po našem vremenu, u noći između 6. i 7. avgusta.

Dva dana kasnije rival je Hrvatska, slijedi duel sa Italijom, pa sa selekcijom SAD i na kraju grupne faze meč sa Španijom.

"Prvi cilj je da prođemo grupu, što uopšte nije lako. Na papiru, najlakši rival nam je Francuska, a to je selekcija koja je izuzetno napredovala posljednjih godina i nije klasični autsajder. Protiv njih igramo prvi meč, koji je uvijek težak, a moramo da ga dobijemo. Vjerujem da ćemo proći grupu, a kao i na svakom velikom takmičenju, najvažnija utakmica je četvrtfinale. Pobjednik dobija još dvije šanse za medalju i to je ono čemu stremimo. A da bismo došli do toga, moramo i da igramo dobro, i da pobjeđujemo, i da držimo formu...", ističe Gojković.

Bonus video: