Podgoričanin tuži advokata za prevaru: Zbog Mandića ćemo izgubiti kuću

Podgoričanin tvrdi da mu je advokat Radovan Mandić na prevaru uzeo više od 2.000 eura. Mandić negira njegove navode
575 pregleda 60 komentar(a)
Radovan Mandić, Foto: Vesko Belojević
Radovan Mandić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.07.2016. 19:48h

Podgoričanin Novo Bulatović podnio je krivičnu prijavu protiv advokata Radovana Mandića zbog prevare.

Bulatović tvrdi da ga je Mandić prevario za više od 2.000 eura i da je zbog bivšeg sudije podgoričkog Višeg suda ugrožena egzistencija njegove porodice.

Mandić je negirao Bulatovićeve navode.

Podgoričanin tvrdi da se advokatu obratio za pomoć u avgusta prošle godine, po preporuci: “Objasnio sam mu problem oko stambenog pitanja moje sedmočlane porodice u sporu sa Kombinatom aluminijuma Podgorica (KAP).

Mandić je negirao Bulatovićeve navode

Odmah mi je obećao da će sigurno pozitivno riješiti spor i tražio 650 eura da napiše tužbu, za izlazak vještaka i aktiviranje privremene mjere. I pored teške finansijske situacije, uspio sam da mu dam taj novac”, rekao je Bulatović.

Tvrdi da mu je mjesec kasnije Mandić rekao da preko prijatelja može da “sklopi vansudsko poravnanje sa vlasnikom KAP-a Veselinom Pejovićem” i tražio mu još 530 eura da bi navodno povukao tužbu.

Podgoričanin tvrdi da je u oktobru dao Mandiću novac i da mu je advokat nedugo nakon toga rekao da je Pejović, po sporazumu, na račun Osnovnog suda u Podgorici uplatio novac, ali da ga ne može podići dok ne uplati 1.250 eura na račun suda.

“Pomislio sam šta je 1.250 eura za mogućnost da riješim problem stanovanja svoje porodice. Nisam imao novac, pa sam pozajmio, nadajući se da ću nekoliko dana kasnije dug vratiti, ali sam onda shvatio da me Mandić sve vrijeme držao u zabludi. Pejović nije uplatio nikakav novac, a otkrio sam i da Mandić nije ni podnosio tužbu u moje ime, a kamoli je povlačio”, kazao je Bulatović.

Podgoričanin je ispričao da je vlasnik KAP-a u međuvremenu tužio njegovu porodicu i tražio iseljenje: “Advokat me držao u zabludi mjesecima, nije ga zanimalo to što je takvim ponašanjem ugrozio egzistenciju sedmočlane porodice, koja će sve su prilike završiti na ulici.” Dodao je da je kasnije saznao da nije jedini prevareni: “On vreba žrtve i niko od nadležnih ne želi da mu stane na put. Nadam se da će ova krivična prijava zaustaviti njegove buduće prevare.”

Begović: Više disciplinskih prijava, ali optužbe odbijene

Bulatović je pored krivične, protiv Mandića podnio i disciplinsku prijavu Advokatskoj komori.

“Morao sam Advokatskoj komori da platim 20 eura da bih prijavio advokata prevaranta”, rekao je on.

Iz Advokatske komore “Vijestima” je odgovoreno da je protiv Mandića podnijeto više prijava.

“Protiv advokata Mandića, od momenta upisa u Imenik advokata do danas, podnijeto je više disciplinskih prijava, od kojih je u dva predmeta Disciplinski tužilac podigao optužnicu protiv imenovanog advokata. Postupci su okončani odbijanjem optužbe od Disciplinskog suda, usljed zastarjelosti pokretanja i vođenja disciplinskog postupka. U većini slučajeva, navodi iz disciplinskih prijava nijesu osnovani, jer podnosioci nijesu pružili dokaze za navedene tvrdnje, pa je samim tim na osnovu takvog stanja u spisima predmeta disciplinski tužilac odbacivao disciplinske prijave zbog neosnovanosti“, kazao je predsjednik AK Zdravko Begović.

Begović nije odgovorio koliko je tačno prijava podnijeto protiv njegovog kolege.

Mandić: Nema dokaze, nisam ga prevario

Advokat Radovan Mandić negirao je da je prevario Nova Bulatovića.

“Poznajem Nova Bulatovića, ali ne znam zašto je podnio krivičnu prijavu protiv mene. Prvi put to čujem”, kazao je Mandić. Nakon što ga je novinar upoznao sa detaljima krivične prijave, Mandić je kazao:

“Ništa od toga nije tačno. To su sve fantazije. Ima li on dokaze za to što priča? Naravno da nema. Kontaktirao me je za pravnu pomoć, jer je dobio tužbu iz Privrednog suda, ali nije tačno da sam ga bilo što prevario. Mi se nismo sporazumjeli i to je sve. Za nešto što priča, treba da ima dokaze”, rekao je Mandić.

Bonus video: