PITAO KATNIĆA I STANKOVIĆA O ISTRAZI

Medojević: Tužiteljka dobila podatke o napadaču na Šukovića

Medojević je Katnića pitao i zbog čega specijalno tužilaštvo "ne preduzima akcije prema klanu iz Granda"
11 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 21:14h

Poslanik DF-a Nebojša Medojević kazao je danas u parlamentu da je dobio informaciju da je viša državna tužiteljka Vesna Jovićević 12. jula dobila podatke o identitetu osobe koja je dan ranije u Podgorici pokušala da ubije bivšeg šefa policijskog Odsjeka za organizovani kriminal Predraga Šukovića.

"Radi se o osobi koja se kreće na relaciji Sarajevo - Banja Luka - Švajcarska", rekao je Medojević, koji je više puta pitao glavnog specijalnog tužioca Milivoje Katnića i vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da li je Jovićević dobila taj podatak i ako jeste što je do sada urađeno u toj istrazi. 

Katnić je kazao da taj predmet nije u nadležnosti Specijalnog tužilaštva, a vrhovni državni tužilac je pojasnio da tužilaštvo čini sve da rasvijetli pokušaj ubistva, ali da ne može iznositi detalje istrage. 

Medojević je Katnića pitao i zbog čega specijalno tužilaštvo "ne preduzima akcije prema klanu iz Granda" dodajući da ne želi da pominje spekulacije o povezanosti glavnog specijalnog tužioca sa "nekim istaknutim šefovima klana iz Granda". 

Katnić je odgovorio da nosi košulju od 22 eura i da nema veze ni sa jednim klanom. 

"Pominjali ste dva klana, koje ste označili kao "mojkovački" i "klan Granda", i koristiću ih kao Vašu kolokvijalnu izjavu ne kao stav tužilaštva. Sve što se dovodi u vezu sa Specijalnim državnim tužilaštvom ili sa mnom kao glavnim specijalnim tužiocem, je ono o čemu sam  govorio specijalni rat. Zbog toga Vas molim, ako to radite iz proste neobavještenosti ili onoga što sami kažete da su Vam službe bezbjednosti dostavile, da je to specijalni rat protiv specijalnog tužilaštva i glavnog specijalnog tužioca. Ovaj glavni specijalni tužilac nema veze ni sa jednim klanom, nosi košulju od 22 eua i po prirodi je minimalista", kazao je Katnić poručujući da će protiv svih počinioca krivičnih djela pokrenuti postupak kada budu imali dokaze. 

"Pomenuli ste određeno lice. Ponavljam, SDT i tužilaštvo uopšte, ne vodi postupak i ne sumnjiči nikog pojedinačno, nego samo vodi postupak protiv učinioca krivičnog djela. Kada određeno lice počini krivično djelo, a da tužilaštvo ima saznanja do stepena osnova sumnje ono preduzima određene radnje. Tako će biti prema svima", kazao je Katnić odgovarajući na pitanje Medojevića  da li je potpredsjednik Vlade Duško Marković "šef mojkovačkog klana" i vodi li on specijalni rat protiv Katnića

Preporučujemo za Vas