Australijski tim evakuisan pa vraćen u sobe

0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2016. 09:23h

Olimpijski tim Australije evakuisan je iz zgrade u Olimpijskom selu u Rio de Žaneiru zbog požara koji je izbio u petak.

Australijski tim saopštio je da je morao da napusti zgradu zbog požara, samo nedjelju dana prije početka Olimpijskih igara.

Vatra je prouzrokovala da se na stepeništu pojavi gust dim, povrijeđenih nije bilo, a tim se u zgradu vratio poslije pola sata, saopštio je portparol Australije Majk Tankret.

To je posljednji u nizu incidenata u Olimpijskom selu u koje su, pored Australije, stigle još neke reprezentacije, poslije skandala za neurednim, prljavim i nedovršenim sobama.

„Učinili smo sve što je trebalo. Bila je ovo dobra vježba za nas, evakuisali smo 23 sprata u zgradi“, rekao je Tankret.

Portparol vatrogasne jedinice u Rio de Žaneiru odbio je da prokomentariše uzrok požara.

"Oziji" su se prije nekoliko dana žalili na uslove smještaja i probleme kao što su zapušeni toaleti, curenje iz cijevi, štrčanje žica za struju.

U međuvremenu je domaćin napravio "fantastičan napredak", pa su se Australijanci na kraju smjestili u prostorije predviđene za njihov tim.

Rio ima problema sa dočekom sportista jer po izvještaju zapadnih medija nije u potpunosti spreman, ali domaćini ističu da više od 600 ljudi radi bez pauze kako bi sredio sve probleme.

Brazil je potrošio 1,5 milijardi dolara na 31 zgradu u Selu u kojem se nalaze i teniski, fudbalski tereni, bazeni, te smještaj za oko 18.000 sportista i zvaničnika.

Domaćini su na česte kritike Australijanaca odgovorili da je Selo u Riju ljepše o onoga u Sidneju 2000, te da su spremni da stave i kengure "da skaču po okolini" kako bi se osjećali kao kod kuće

Međutim, nisu se žalili samo Australijanci. Predstavnici Novog Zelanda, Italije i Velike Britanije su takođe imali zamjerke što nije sve spremno, a neki od njih su čak samostalno angažovali majstore kako bi se "brzo riješili kvarova".

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta su istakli da su u pitanju "manje stvari" i da je to "normalno za sve Igre".

Galerija

Bonus video: