Slučaj Ramada: Obradović na slobodi

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, radi se o iznosu računa od oko 380 eura. Ispituje se da li je novcem Direkcije plaćen račun Socijaldemokrata Ivana Brajovića
137 pregleda 36 komentar(a)
Nebojša Obradović, Foto: Facebook.com
Nebojša Obradović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 30.07.2016. 08:32h

Direktor Direkcije za željeznički saobraćaj Nebojša Obradović izašao je jutros iz pritvora, nakon što je 72 sata zadržan zbog slučaja "Ramada".

Ispituje se da li je novcem Direkcije plaćen račun Socijaldemokrata Ivana Brajovića, gdje je Obradović član Glavnog odbora.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", radi se o iznosu računa od oko 380 eura.

Iz Direkcije je ranije saopšteno da oni plaćaju samo svoje račune.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je u srijedu u parlamentu, predstavljajući izvještaj o radu, da u slučaju "Ramada" postoji osnovana sumnja da je jedno lice počinilo krivično djelo te da će to biti ispitano i "donijeće se odluka da li će se ići u sprovođenje istrage".

U SD-u smatraju da Obradović nije radio nezakonito i da će se to dokazati.

"Riječ je o ozbiljnom mladom čovjeku, koji je sve što je do sada radio, radio profesionalno, odgovorno i u skladu sa zakonom. S druge strane, očekujemo da će mediji i drugi učesnici u javnom životu poštovati Ustavom zagarantovanu pretpostavku nevinosti, i dozvoliti nadležnim državnim organima da bez pristiska, i u skladu sa zakonom, okončaju započeti postupak", saopšteno je iz SD-a.

Specijalno tužilaštvo zainteresovalo se za slučaj "Ramada" nakon što je poslanik Mladen Bojanić objelodanio dokumentaciju koja navodno potvrđuje da je dva partijska skupa SD-a u tom hotelu platila Direkcija za željeznice novcem iz budžeta.

Bivša menadžerka podgoričkog hotela "Ramada" Patricia Pobrić uputila je Bojanića na tu dokumentaciju. Njoj u "Ramadi" nije produžen ugovor o radu.

Iz SD-a su saopštili da su Bojanić i Pobrić "politički dvojac koji iznosi neistine", te da se radi o "montiranoj priči sa političkom pozadinom".

Ta partija tvrdila je da je Bojanić tražio od njih da ne podrže izbor Darka Pajovića (Pozitivna) za predsjednika Skupštine, ucjenjujući ih da će u suprotnom pokrenuti medijsku kampanju protiv njih.

Brajovićeva partija zbog toga je podnijela krivičnu prijavu protiv Bojanića.

Pobrić je kazala da je jedini cilj bio da nekome ukaže na zloupotrebu državnog novca.

Saopštila je da se građanskim aktivizmom bavi niz godina i da pokušava da stvori mlade aktiviste koji će "svojom glavom" razmišljati o dobrobiti zajednice te da "kada je uočila nepravilnosti tokom rada kao menadžerka hotela 'Ramada', morala da reaguje".

Nedavno je osnovan građanski pokret Otpor beznađu, na čijem čelu je Bojanić. U tom pokretu je i Pobrićeva.

Obradović je uhapšen 27. jula u sklopu istrage pokrenute u slučaju poznatom kao "Ramada".

Bonus video: