Gvozdenović neće o sukobu s Pažinom

Gvozdenović: Nema skrivenih motiva za Prijedlog zakona
171 pregleda 8 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Zoran Pažin, Foto: Arhiva Vijesti
Branimir Gvozdenović, Zoran Pažin, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.07.2016. 07:00h

Ministri u Vladi Mila Đukanovića - Branimir Gvozdenović i Zoran Pažin mogli bi disciplinksi odgovarati zbog incidenta tokom sjednice Vlade, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Ta informacija nije zvanično potvrđena, jer iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

U zgradi Vlade prije dva dana došlo je do teškog incidenta između Gvozdenovića i Pažina, a fizički sukob spriječili su pripadnici obezbjeđenja.

Incident se dogodio nakon što su odbijena dva predloga Ministarstva za održivi razvoj i turizam glasovima opozicionih ministara i Pažina.

Gvozdenović je tada poluglasno rekao ministru pravde “platićeš mi za ovo” i navodno ga opsovao, a potom i sačekao u holu i uz prijetnje krenuo da se fizički obračuna sa njim.

Izvori iz Vlade nakon incidenta kazali su da je Gvozdenoviću “zbog nečega veoma stalo” do Predloga zakona o komunalnim otpadnim vodamakoji Vlada nije usvojila.

Gvozdenović juče nije želio da komentariše incident sa kolegom iz Vlade.

Iz Ministarstva na čijem je čelu odgovorili su da ne postoje nikakvi skriveni motivi Gvozdenovića ni MORT-a, za usvajanje tog Prijedloga.

“Evropska regulativa diktira usvajanje ovog Zakona, s obzirom na to da će se ovim zakonskim rješenjem uskladiti strateški i zakonski okvir u oblasti otpadnih voda i definisati precizni rokovi izgradnje kolektorskih sistema i postrojenja za tretman komunalnih otpadnih voda. Podsjećamo da su jedinice lokalne samouprave zadužene za realizaciju obaveza koje Zakon definiše, za osjetljiva područja do 2023. godine, a za sva ostala do 2029. godine”, pojasnili su iz MORT-a.

Dodali su da je to jedan od osnovnih dokumenata za ispunjavanje obaveza Crne Gore koje su predviđene Nacionalnom strategijom za transpoziciju, implementaciju i primjenu pravne tekovine EU u oblasti životne sredine i klimatskih promjena, uz napomenu da će svi predviđeni rokovi iz Zakona biti praćeni od strane EU kako tokom pregovora, tako i nakon pristupanja EU.

Bonus video: