Isinbajeva ipak neće moći da nastupi u Riju

69 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Isinbajeva, Foto: REUTERS
Jelena Isinbajeva, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.07.2016. 11:11h

Dvostruka olimpijska šampionka Ruskinja Jelena Isinbajeva dobila je negativan odgovor od Međunarodne atletske federacije (IAAF) na molbu za učešće u Riju.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) donio je prije nekoliko dana odluku da ne suspenduje cjelokupnu rusku reprezentaciju sa OI 2016. godine, ostavljajući pravo međunarodnim sportskim federacijama da odrede ko može da nastupa na Olimpijskim igrama, uz ispunjavanje brojnih kriterijuma.

IAAF je prije nekoliko mjeseci suspendovao cijelu atletsku reprezentaciju Rusije zbog sistematskog dopinga, a nastup na igrama omogućio je samo Dariji Klišini koja je protekle tri godine trenirala i testove obavljala u SAD.

"„Dobila sam negativan odgovor od sekretara IAAF. Nažalost, nisu napravili izuzetak u mom slučaju. Nisu me pustili na OI u Rio. Čudo se nije desilo", napisala je Jelena Isinbajeva na Instagramu.

Ona je negirala informacije da, navodno, nije ni podnijela individualni zahtjev Međunarodnoj atletskoj federaciji.

Ruski sportisti koji su ranije imali problema sa dopingom neće moći da učestvuju u Riju, dok atletičari koji su bili "čisti" mogu samo ukoliko su bili testirani van Rusije.

Bonus video: