Armenku pola godine zatvora

Firma "Kopirajt" je nagodbom priznala da je u poslu sa budvanskom opštinom za svoj račun protivpravno prisvojila 2.191.312 eura
224 pregleda 10 komentar(a)
Aleksandar Armenko, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Aleksandar Armenko, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 29.07.2016. 11:25h

Sudija Boris Savić, predsjednik Višeg suda u Podgorici, prihvatio je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Aleksandra Armenka zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Sporazumom koji je Armenko potpisao sa tužilaštvom, prihvatio je da zbog zloupotrebe službenom položaja putem pomaganja na organizovan način bude kažnjen pola godine zatvora.

"Rješenjem Višeg suda u Podgorici, usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Armenko Aleksandra zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, na organizovan način i okrivljenog pravnog lica “Copyright” DOO iz Budve, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja na organizovan način u vezi Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela. Protiv ovog rješenja oštećeni može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rješenja krivičnom vijeću ovog suda. Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom", saopštila je Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Sporazumom koji je Armenko potpisao sa tužilaštvom, prihvatio je da zbog zloupotrebe službenom položaja putem pomaganja na organizovan način bude kažnjen pola godine zatvora. Tužilaštvo tokom finanasijske istrage nije utvrdilo da je Armenko kao izvršni direktor firme ,,Kopirajt” za sebe pribavio protiv pravnu imovinsku korist.

Sa druge strane firma "Kopirajt" je nagodbom priznala da je u poslu sa budvanskom opštinom za svoj račun protivpravno prisvojila 2.191.312 eura.

Sporazumom o priznanju krivice predviđeno je i da se firma "Kopirajt" uslovno kazni sa 100.000 eura.

Naime, u slučaju da ova kompanija u roku od godinu dana počini istovjetno krivično djelo dužno je na ime kazne državnom budžetu uplatiti 100.000 eura. U slučaju da sud prihvati sporazum o priznanju krivice, "Kopirajt" se obavezao da sedam dana nakon pravosnažnosti presude budvanskoj opštini uplati 350.000 eura, a četiri mjeseca kasnije još dodatnih 324.454 eura. Ostatak štete firma Kopirajt će nadoknaditi tako što će opštini Budva prenijeti pravo svojine na nepokretnostima koje je vještak procjenio na iznos od 1.500.000 eura.

Bonus video: