Dženan Kajević pobjednik kviza Olimpiko

335 pregleda 0 komentar(a)
COK nagrade, Foto: COK
COK nagrade, Foto: COK
Ažurirano: 28.07.2016. 18:24h

U susret Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, predstojećem najvećem plantarnom sportskom događaju - Olimpijskim igrama 2016. godine, Crnogorski olimpijski komitet je zajedno sa svojim timom napravio prvi onlajn sportski kviz u kome su nagrade bile vezane za sve one koji bodre nacionalni tim. Za nešto manje od čeitiri mjeseca, kviz je igralo preko 2.000 različitih učesnka sa teritorije Crne Gore i odigrano je preko 5.000 partija. Kvizu se pristupalo preko zvaničnog fejsbuk profila Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Nagrade su dodjeljivane nedjeljno i mjesečno, a danas je uručena i glavna nagrada. Pobjednik ovogodišnjeg kviza Olimpiko je Dženan Kajević iz Rožaja, koji je dobio torbu zvanične opreme reprezentacije Crne Gore za predstojeće Olimpijske igre. Nagrađeni su još: Branislav Điknić (Danilovgrad), Radovan Radonjić (Mojkovac), Alen Ćatović (Bijelo Polje), Milo Vučković (Podgorica), Branko Vukotić (Podgorica), Saša Krcnunović Saša (Podgorica), Kristina Popović (Podgorica), Dejan Minić (Mojkovac), Semir Šutković (Rožaje), Jelena Vuković (Bijelo Polje), Amer Murić (Rožaje).

Najuspješnijim takmičarima kviza Olimpiko nagrade je uručio Srđan Mravljević, naš olimpijac i poznati crnogorski džudista, učesnik na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Pekingu 2018. godine. Nagrade su bile dres reprezentacije sa imenom dobitnika, majica, kačket, kao i ruksak za najbolje na mjesečnom nivou. Svi pokloni su izbrendirani logotipima COK-a i Rija i jednoga dana će biti lijepa uspomena na Olimpijske igre 2016.

„Želja je bila da kviz bude prije svega edukativnog karaktera, sa ciljem jačanja svijesti o sportu i olimpizmu, a činjenica da je odigrano više od 5.000 partija za nešto više od četiri mjeseca, govori nam da smo išli u pravom smjeru i da smo imali dobru ideju”, saopšteno je iz COK-a.

Svečano uručenje nagrada održalo se u radnji Sport Vision u TC Delta City. Nagrade je obezbijedio Tehnički sponzor i glavni snadbjevač COK-a Bravera Sport Vision.

Bonus video: