Garantujete li za sve Kavčane?

Kakve veze imaju Vladimir i Igor Božović sa kamerama u Kotoru?
1102 pregleda 20 komentar(a)
Kavački klan, Foto: Vijesti
Kavački klan, Foto: Vijesti
Ažurirano: 28.07.2016. 15:41h

Uvaženi advokat Dejan Vukšić, punomoćnik Kotorana Igora i Vladimira Božovića, vrlo neargumentovano i neprecizno pokušao je da demantuje tekstove objavljene u “Vijestima”, insinuirajući da sam njegove klijente označila kao članove “kriminalnog kavačkog klana”.

U tekstu na koji je reagovao, pozivajući se na policijske podatke napisala sam da je Vladimir Božović navodno član kavačkog klana. Za njegovog oca ni toliko.

U tom tekstu ne piše da je kavački klan "kriminalan", iako ga advokat Vukšić tako naziva, vjerujem iz svojih saznanja.

Advokat Vukšić tvrdi da je "provjerom kod OB-a Kotor utvrdio da isti nisu dali navedene lažne podatke" "Vijestima".

O tome da li su "Vijesti" napisale istinu ili laž najbolji sud daće čitaoci, koji su vidjeli i fotografiju sa pretresa, kog navodno nije bilo.

Daću sebi za pravo da vjerujem da neznanje nije uzrok toga što je advokat vrh Uprave policije tražio u kotorskoj policiji, već da nije pažljivo pročitao tekst na koji reaguje, a u kom piše da su informacije o pretresu "iz vrha Uprave policije".

Ako je istina da je advokat utvrdio što su radili službenici i šefovi OB Kotor - jesu li pričali sa novinarima "Vijesti", pretresali navodne članove kavačkog klana ili priveli "izvjesnog Slavišu Vukašinovića" čestitam mu na hrabrosti da javno saopšti da dobija povjerljive podatke od kotorske policije. Nadam se da će taj podatak zainteresovati menadžment UP i ministra policije Gorana Danilovića.

Nejasna je tvrdnja advokata Vukšića da "ni kod kakvih Kavčana nije pronađena droga".

Da li to tvrdi kao punomoćnik svih stanovnika naselja Kavač, pripadnika grupe koju policija označava kao kavački klan ili u ime Božovića? Ako tvrdi u ime Božovića, za koje kaže da nemaju nikakve veze sa "kavčanima", zašto ih dovodi u vezu sa njima i drogom?

U tekstu nijesam tvrdila da je kod Vukašinovića pronađena droga već "materija za koju se vjeruje da je droga, koja će se vještačiti u Forenzičkom centru", no možda je g. Vukšić već dobio rezultate vještačenja.

U reagovanju poslatom u ime Božovića, advokat pominje kotorske kamere?! Ostali smo uskraćeni za objašnjenje kakve njegovi vlastodavci Božovići imaju veze sa kamerom postavljenom na skretanju za Kavač, jer u tekstu "Mafija vratila skinute kamere" nijesu pomenuti. Nakon reagovanja ostavljeno je dovoljno prostora za sumnju da ipak postoji neka veza.

Nejasne su i tvrdnje advokata da ta kamera “kao i sve sigurnosne kamere” služe za bezbjednost apartmana “Kavač”. Da li to znači da su sve kamere u Kotoru, o kojima tužilaštvo mjesecima vodi istragu, postavljene zbog bezbjednosti apartmana “Kavač” i kakve to veze ima sa Igorom i Vladimirom Božovićem?

Tvrdnje advokata Vukšića da kamera postavljena na skretanju za Kavač nikada nije skidana demantovale su fotografije objavljene u “Vijestima”.

Zakonitost snimanja sa tog mjesta objašnjena je odgovorom Agencije za zaštitu ličnih podataka, koja tvrdi da nikome nije izdala dozvolu da snima javnu površinu.

Advokat tvrdi da "Vijesti" Božoviće dovode u vezu sa sa kriminalnim grupama. Policija je zvanično saopštila da su prije tri dana u Tivtu privodili V.B. (Vladimira Božovića) i nad njim “sproveli kriminalističku obradu u vezi sa određenim pitanjima interesantnim za službu”.

Njegov otac Igor osuđen je na pet godina zatvora zbog posredovanja u švercu 35,98 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Španiju.

Bonus video: