Herceg Novi: Zbog turbo folka premješteno pjesničko veče Ivana Bosiljčića

Podsjećamo da je glumica Mirjana Karanović prekinula izvođenje predstave Aveti na Grad teatru u Budvi, da bi zamolila komunalce za tišinu. Izgleda da na našem primorju umjetnički programi gube bitku sa turbo folkom, kaže rezignirani Novljanin
80 pregleda 0 komentar(a)
Forte MAre, Foto: Slavica Kosić
Forte MAre, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.07.2016. 13:58h

Poetsko veče glumca Ivana Bosiljčića "To je bila ljubav" održaće se večeras u dvorani „ Park“ sa početkom u 21 sat umjesto na tvrđavi Forte mare, kako je bilo najvljeno.

Glumac je sinoć na tvrđavi ustvrdio da je od preglasne turbo muzike, nemoguće kvalitetno izvesti porogram.

“JUK „Herceg fest“ je u obavezi da svim umjetnicima koji nastupaju u programima koje ova Institucija organizuje obezbijedi uslove dostojne njihovom renomeu , a publici da nesmetano prati program. U zvučnom okruženju dozvoljenih decibela i atavističkih krikova turbo folka koji dopiru iz neposrednog okruženja nije bilo moguće održati veče balada, šansona, poezije najvećih svjetskih pjesnika u interpetaciji jednog od najpoznatijih regionalnih glumaca. JUK „Herceg fest“ se izvinjava publici, obećava klimatizovanu salu i vrhunski umjetnički doživljaj”, navedeno je iz Herceg Festa koji je organizator manifestacije.

Poručuju da jhe JUK „Herceg fest“, svjestan uzaludnosti apela, skreće pažnju da će i slijedeći programi na Forte mare, a i na Kanli kuli, biti ugroženi, inače legitimnim, izborom i snagom muzike ugostiteljskih objekata”.

Podsjećamo da je glumica Mirjana Karanović prekinula izvođenje predstave Aveti na Grad teatru u Budvi, da bi zamolila komunalce za tišinu. Izgleda da na našem primorju umjetnički programi gube bitku sa turbo folkom, kaže rezignirani Novljanin.

Bonus video: