Emisija Buka: Gost Rade Šerbedžija

Emisiju “ Buka” možete pogledati petkom u 21.00h, samo na TV Vijesti
65 pregleda 0 komentar(a)
Rade Šerbedžija, Aleksandar Trifunović, Foto: Buka.com
Rade Šerbedžija, Aleksandar Trifunović, Foto: Buka.com
Ažurirano: 29.07.2016. 08:34h

U novom izdanju emisije "Buka", Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik magazina Buka, ugostiće i razgovarati sa poznatim glumcem Radem Šerbedžijom.

Rade Šerbedžija rođen je u mjestu Bunić kod Korenice, 27. jula 1946. godine. Ostvario se kao glumac na prostorima bivše Jugoslavije a svoju karijeru je zabilježio i svojim ulogama u raznim inostranim filmovima te je stoga dobro poznat domaćoj ali i inostranoj publici.

U intervjuu za emisiju „Buka“ imaće priliku da iskaže lične stavove o svom radu na polju mirovnog aktivizma, stanju u regiji , svojim anti – ratnim pjesmama, idelogijama, revolucijama, nacionalizmu i mnogim drugim temama.

Njegova karijera tokom svih godina, išla je uzlaznom putanjom. Sarađivao je sa brojnim svjetski poznatim glumcima poput: Toma Kruza, Nikol Kidman, Anđeline Džoli, Klinta Istvuda, a u filmskom proboju mu je kako i sam priznaje, dosta pomoglo prijateljstvo sa poznatom glumicom Vanesom Redgrejv i njenim sada bivšim suprugom, italijanskim glumcem Frankom Nerom.

Bogata glumačka karijera ostavila je znatan trag sadašnjim i budućim generacijama a njegove uloge u filmovima “U registraturi”, “Nikola Tesla”, “Variola Vera”, “Bombaški proces”, “Una”, “Urnebesna tragedija”, “Pre kiše” , “ U raljama života”, “Banović Srahinja” kao i one gdje dobija uloge ekscentričnih stranaca poput Kjubrikovog ostvarenja “Širom zatvorenih očiju” ili mračna saga “Stigmata”, “Sneč” Gaja Ričija , kao i film “Svetac” sa Valom Kilmerom.

Na Brijunima osniva teatar Ulisis 2011. godine.

Emisiju “ Buka” možete pogledati petkom u 21.00h, samo na TV Vijesti.

Bonus video: