Advokat: Božovići nisu u kavačkom klanu

"U konkretnom slučaju, u pitanju je kamera koja se ne nalazi na mjestu skretanja za Kavač, već se nalazi na privatnom posjedu i služi (kao i sve sigurnosne kamere) za bezbjednost apartmana 'Kavač', a u pitanju su dvije stambene zgrade"
802 pregleda 4 komentar(a)
Dejan Vukšić, Foto: Screenshot (YouTube)
Dejan Vukšić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.07.2016. 16:50h

Povodom tekstova “Pronašli drogu kod Kavčana?” i “Mafija vratila skinute kamere”, koji su objavljeni 23. i 24. jula u “Vijestima” reagovao je punomoćnik Kotorana Igora i Vladimira Božovića, advokat Dejan Vukšić.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“U Vašem listu se konstantno, gotovo svakodnevno, moji klijenti pominju u kontekstu članova tzv. kriminalnog kavačkog klana. S obzirom na to da su u pitanju klevete koje prouzrokuju nesagledive posljedice po porodicu Božović, ovim Vas pismenim putem obavještavamo da će porodica Božović na prvo sljedeće netačno pominjanje imenovanih lica i dovođenje istih u vezu sa nekakvim kriminalnim grupama, protiv Vašeg lista podnijeti tužbu nadležnom sudu.

Sa druge strane, pozivamo Vas da odmah objavite naš demant za gnusne neistine koje ste objavili u Vašim novinama dana 23.07. 2016.

Naime, u Vašim novinama je objavljen tekst pod nazivom 'Pronašli drogue kod Kavčana' u kojem ste iznijeli mnogo neistina i netačnosti.

Prvo: Ni kod kakvih Kavčana nije pronađena droga; Provjerom kod OB Kotor toga dana je privedeno lice izvjesni Slaviša Vukašinović iz Srbije koji nikakve veze nema sa porodicom Božović, niti ga isti poznaju;

Netačno je da je policija vršila bilo kakav pretres stana porodice Božović; Provjerom kod OB-a Kotor utvrdli smo da isti nisu dali navedene lažne podatke koje su prenijele 'Vijesti'.

Dana 24. 07. 2016. Vaše novine objavljuju tekst sa nazivom 'Mafija u Kotoru vratila skinute kamere'. U navedenom tekstu netačno navodite da je kamera vraćena na mjesto skretanja za Kavač. U konkretnom slučaju, u pitanju je kamera koja se ne nalazi na mjestu skretanja za Kavač, već se nalazi na privatnom posjedu i služi (kao i sve sigurnosne kamere) za bezbjednost apartmana 'Kavač', a u pitanju su dvije stambene zgrade.

Navedena kamera je uredno prijavljena i nikada nije ranije skinuta, već se oduvijek nalazi na privatnom posjedu.

Iz razloga profesionalnosti, Vi biste trebali da prije objavljivanja bilo kakvih podataka prethodno kontaktirate i drugu stranu.

Ukoliko ne objavite ovaj demant, ili ubuduće porodicu Božović budete pominjali u kontekstu kriminalnih organizacija, porodica Božović će kod nadležnog suda protiv Vas pokrenuti odgovarajući sudski postupak”.

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju

Bonus video: