ODREĐEN PRITVOR DO 72 SATA

Slučaj Ramada: Uhapšen direktor Direkcije za željeznički saobraćaj

"Vjerujemo da naš član Nebojša Obradović nije uradio ništa nezakonito, jer je riječ o ozbiljnom mladom čovjeku, koji je sve što je do sada radio, radio profesionalno, odgovorno i u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata Crne Gore
208 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Obradović, Foto: Facebook.com
Nebojša Obradović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 27.07.2016. 17:29h

Pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su direktora Direkcije za željeznički saobraćaj Nebojšu Obradovića u sklopu istrage pokrenute u slučaju poznatom kao "Ramada", saznaju "Vijesti".

Njemu je, kako je kazao specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, određen pritvor do 72 sata.

"Našli smo da postoji osnovana sumnja da je jedno lice počinilo krivično djelo. Jutros su pripadnici specijalnog odjeljenja to lice lišili slobode i određen mu je pritvor do 72 sata i u okviru toga će biti ispitano i donijeće se odluka da li će se ići u sprovođenje istrage", rekao je u Skupštini specijani državni tužilac Milivoje Katnić.

MenadžerkI podgoričkog hotela "Ramada" Patriciji Pobrić nije produžen ugovor u hotelu, nakon što je ukazala na dokumentaciju koja, kako tvrdi, dokazuje da je novcem poreskih obveznika finansiran skup Socijaldemkrata Crne Gore.

Pobrić je pomgla poslaniku Mladenu Bojanću da učini javnim sporne račune, koji navodno potvrđuju da je dva partijska skupa Socijaldemokrata u hotelu Ramada platila Direkcija za željeznice novcem iz budžeta.

Povodom određevinja pritvora Obradoviću oglasile su se i Socijaldemokrate Crne Gore.

Obradović je član Glavnog odbora Socijaldemokrata.

"Vjerujemo da naš član Nebojša Obradović nije uradio ništa nezakonito, jer je riječ o ozbiljnom mladom čovjeku, koji je sve što je do sada radio, radio profesionalno, odgovorno i u skladu sa zakonom. S druge strane, očekujemo da će mediji i drugi učesnici u javnom životu poštovati Ustavom zagarantovanu pretpostavku nevinosti, i dozvoliti nadležnim državnim organima da bez pristiska, i u skladu sa zakonom, okončaju započeti postupak", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Preporučujemo za Vas